«Маємо дві суттєві втрати»: Ротань оцінив підготовку збірної України U-21 до стикових матчів зі словаками

Переглядів 754
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Маємо дві суттєві втрати»: Ротань оцінив підготовку збірної України U-21 до стикових матчів зі словаками
Руслан Ротань. Фото: УАФ
Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань поділився останніми новинами зі стану команди перед стиковими іграми проти однолітків з Словаччини за право зіграти на Євро-2023.

Наставник збірної України U-21 Ротань зізнався, що у команді існує проблема з голкіперами, яка виникла через травму Руслана Нещерета та виклик до першої команди Анатолія Трубіна.

«На жаль, маємо дві суттєві втрати. Це стосується голкіпера Нещерета та нападника Владислава Супряги. Це наші основні виконавці, які є дуже корисними як на полі, так і за його межами.

Ми дійсно занепокоєні тим, що почнемо свою підготовку без двох основних голкіперів — Нещерета та Трубіна, якого Олександр Петраков викликав до лав національної збірної».

Проте Ротань сказав, що він та його тренерський штаб добре вивчили суперника, але не збираються підлаштовуватись до словаків.

«Ми добре вивчили збірну Словаччини, переглянувши більше десяти ігор за її участі. Інформації дуже багато, тому важливо виокремити найголовніше. Наразі цим і займаємося. Проте завдання номер один — якомога швидше згадати саме наші принципи гри. 

Ми ніколи не приховуємо, що, враховуючи, звісно, певні стилістичні та тактичні особливості гри суперника, будуємо свій футбол та ні під кого не підлаштовуємося», — приводить слова Ротаня Українська асоціація футболу.  

Нагадаємо, що 23-27 вересня молодіжні команди України та Словаччини команди двічі зіграють між собою, аби визначити володаря однієї з чотирьох вакантних путівок на молодіжний чемпіонат Європи. 

Перший матч проти словаків підопічні Ротаня проведуть у Жиліні (19.00). Гра-відповідь буде зіграна у Бельсько-Бялій (Польща) на Муніципальному стадіоні (18.30).