«Мета команди – відправити Мудрика, який мав стати зіркою, додому»: у Франції винесли вердикт збірній України

Переглядів 30162
Ілля Деулін Ілля Деулін
10 голосів
«Мета команди – відправити Мудрика, який мав стати зіркою, додому»: у Франції винесли вердикт збірній України
Михайло Мудрик. Фото: Google
Французькі ЗМІ аналізують свого суперника в матчі 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023 – збірну України. Левова частка уваги дісталася головній зірці команді Руслана Ротаня – вінгеру Челсі Михайлу Мудрику.

Команди України та Франції 2 липня зійдуться між собою, щоб визначити півфіналіста молодіжного Євро-2023, то ж ЗМІ цих країн аналізують своїх суперників. Не стало виключенням і французьке видання, яке приділило чималу увагу команді Руслана Ротаня та її головній зірці – Михайлу Мудрику.

Вінгер через травму пропустив матчі з Хорватією (2:0) та Румунією (1:0). Французька преса висловлювала сподівання, що вінгер зіграє вже в заключному матчі групового етапу проти Іспанії (2:2):

«На повернення Мудрика сподівалися в матчі з Іспанією, оскільки Україна вже відібралася до плей-оф. Вінгера помітили на розминці, але він так і не вийшов на поле. Ротань лаконічно відповів, що з Мудриком працюють лікарі». 

На молодіжне Євро-2023 Мудрик покладав великі надії:

«Це погана новина для гравця, який сподівався скористатися Євро, щоб повернути собі впевненість і задоволення від гри на полі після важких перших місяців у Челсі. Мудрик хотів справити враження на нового тренера «аристократів» Маурісіо Почеттіно, але все пішло не за планом».

Михайло Мудрик. Фото: Google

Хвилину слави отримали і інші збірники, які виступають на позиції Мудрика:

«Щодо партнерів по команді, то вони настільки вразили, що Україну почали зараховувати до претендентів на титул. І без таланту Мудрика ця команда здатна задавати темп і чергуватися в атаці. Навіть природні заміни вінгера, такі як Брагару, Кащук, Очеретько, Судаков і Назаренко, приносять задоволення». 

Видання Footmercato застерігає, що ключову роль наявність Мудрика у молодіжній збірній не відіграє:

«Французи добре знають своїх майбутніх суперників, оскільки двічі грали з ними у кваліфікації. З Мудриком чи без нього, ця команда грізна».

Наостанок французькі журналісти визначили мету команди Сільвена Ріполя на гру з Україною: 

«Перед початком молодіжного Євро-2023 Transfermarkt оцінював українця як найдорожчого гравця змагань. Мудрик очолює список з вартістю 50 млн євро, нарівні з Сандро Тоналі, який вже поїхав до Італії. Це також мета збірної Франції: відправити додому гравця, який мав стати зіркою цього Євро».

  • Матч 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023 між командами Франції та України відбудеться 2 липня о 22:00 за київським часом на стадіоні «Клуж» у місті Клуж-Напока.
  • У разі перемоги Англії над Португалією, команда Ротаня гарантує собі як мінімум додатковий матч за вихід на Олімпіаду-2024.
  • Раніше керманич молодіжної команди заявив, що Мудрик може взяти участь у грі проти Франції.