Металіст та фінансові проблеми: джерело повідомило, скільки отримали гравці харківської команди за півроку

Переглядів 1102
Павло Клименко Павло Клименко
0 голосів
Металіст та фінансові проблеми: джерело повідомило, скільки отримали гравці харківської команди за півроку
Гравці Металіста. Фото: ФК Металіст
Український журналіст Ігор Бурбас повідомив, що футболісти харківського Металіста отримали лише по 50 тисяч гривень заробітної плати за останні шість місяців.

Ситуація із фінансуванням харківського Металіста останнім часом залишається критичною. Після від'їзду президента клубу Олександра Ярославського до Лондона гравці харківського клубу зіткнулися з регулярними затримками заробітної плати.

Починаючи з грудня, футболісти Металіста отримали по 50 тисяч гривень, що є еквівалентом офіційним зарплатам за п'ять місяців. У контрактах прописано заробітні плати у розмірі десяти тисяч. Інші виплати зазначені у доповненнях до угод. Про це повідомив журналіст Ігор Бурбас.

Виплата зарплати відбулася перед матчем 23-го туру УПЛ проти київського Динамо, який відбувся 28 квітня (1:3).

Джерело наголосило, що платіж солідарності від УЄФА у розмірі 18 мільйонів гривень не був направлений на зарплатний фонд. Можливо, ця сума пішла за призначенням – на розвиток клубної академії.

Металіст провів 24 матчі, набрав 19 очок і посідає передостаннє, 15 місце у чемпіонаті України. Безвиграшна серія харків'ян складає 17 поєдинків.

Матч минулого туру проти Дніпра-1 (0:5) потрапив під підозру через аномально високий рух ставок.