Металіст знову пропустить? Реабілітація Колоса: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в п’ятницю?

Переглядів 438
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
Металіст знову пропустить? Реабілітація Колоса: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в п’ятницю?
Олександр Поворознюк. Фото: Google
Ексклюзивний анонс стартових двох матчів 6-го туру Верес – Металіст та Колос – Інгулець ‒ спеціально для вас на «УФ».

7-го жовтня розпочинається 6-ий тур УПЛ, де нас очікує два матчі. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує поєдинки Верес – Металіст та Колос – Інгулець. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Верес – Металіст

7 жовтня. 15:00. м. Рівне. Стадіон “Авангард”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Програму шостого туру УПЛ відкриває поєдинок між рівненським Вересом і харківським Металістом. 

Команди провели минулий тур по-різному. Рівняни зіграли внічию з Рухом (2:2), а харків’яни були розгромлені Шахтарем (6:1). Обидва клуби йдуть поруч у турнірній таблиці перед початком 6-го туру. 

Верес займає шосте місце. У їхньому активі десять очок, три перемоги та по одній нічиї і поразці. Металіст посідає восьму сходинку та мають сім очок. Команда Олега Ратія двічі перемогла, двічі поступилась та ще один раз зіграла внічию. Якщо харківський клуб переможе в п’ятницю, то вони зрівняються по очках з Вересом. 

У літнє міжсезоння рівненський Верес продав свого ключового гравця Сергія Панасенка у Металіст (інсайдери називають різні суми, більшість сходиться на сумі в 20 тисяч євро, але клуб офіційно це не підтверджував). І зараз центральний півзахисник повертається до Рівного, де провів два роки. Якщо хтось не розуміє, хто це, то це той хлопець, який найголосніше виконує державний гімн України в нашій державі (колись сказали б – знущається з державного символу). 

Окрім вокального таланту, Сергій володіє ще й футбольним. За п’ять матчів у цьому сезоні Панасенко забив один гол і віддав результативну передачу. Цікаво, якщо Панасенко заб’є м’яч в п’ятницю, чи святкуватиме він гол у ворота свого колишнього клубу?  

Найкращим гравцем Вереса в цьому сезоні є Дмитро Кльоц, який вже встиг забити два м’ячі та віддати один асист. У минулому турі Кльоц у стилі Андрія Шевченка прямим ударом зі штрафного вразив ворота Юрія Паньківа. Голосування УПЛ визнало його найкращим гравцем вересня місяця. У Металіста такий самий показник 2+1 є у Сергія Прядуна. Хто зіграє краще з двох найбільш результативних гравців своїх команд – дізнаємось у п’ятницю. 

Верес проведе вже другий домашній матч поспіль. Воно й не дивно, адже до п’ятого туру рівняни провели всі поєдинки на виїзді. Нарешті у Рівному відкрили реконструйований стадіон “Авангард”, де Верес тепер може проводити свої домашні зустрічі. 

Слід додати, що харківський Металіст пропускав, як мінімум, один м’яч у кожному з п’яти попередніх турах. Є велика вірогідність, що ця невдала серія продовжиться, адже Верес з минулих п’яти матчів не забив лише Дніпру-1, якому ще ніхто не зміг забити в УПЛ у цьому сезоні. 

Історія зустрічей – 10: +4, =0, -6; 14:17

Майбутній герой матчу – Сергій Панасенко

Разом із Вересом Сергій Панасенко здобув золоті нагороди Першої ліги і дебютував в УПЛ саме у команді Юрія Вірта. Тому матч проти рівненського клубу для нього буде особливим. Якщо він вийде зі стартових хвилин, то буде дуже цікаво поспостерігати за діями Сергія проти ексклубу. Вважаю, що Панасенко є професіоналом своєї справи і жодних сентиментів до “червоно-чорних” під час гри в нього не буде.

Прогноз на гру: Верес – Металіст – ІТ більше 1.5 – 2.13

Рівняни кожен матч просто б’ються на футбольному полі за результат і за премію. Якби команда Вірта в обороні грала більш дисципліновано у поєдинку з Рухом, то три очки були би в їхній кишені, але в результаті ‒ лише нічия. У Металіста з кожним туром з’являється все більше проблем. Донецький Шахтар скористався цим і просто знищив харківську команду ще в першому таймі. Вважаю, що Верес повинен забити у ворота такого тьмяного Металіста, як мінімум, два голи. Букмекерська контора Favbet на таку подію дає коефіцієнт 2.13. 

Колос – Інгулець

7 жовтня. 17:00. м. Ковалівка. Стадіон “Колос”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Перед початком минулого туру Колос був однією з трьох команд УПЛ, які ще не програвали в цьому сезоні. Якщо Шахтар і Дніпро-1 свої безпрограшні серії продовжили, то ковалівці повністю провалили матч проти Металіста 1925 і заслужено програли з рахунком 0:2. 

Колос пропустив двічі ще до перерви. Перший м’яч харків’яни забили з пенальті, а другий перебуваючи вже в меншості. Адже на 23-ій хвилині Дмитро Капінус отримав пряму червону картку, а вже через сім хвилин Колос умудрився пропустити. І навіть перебуваючи 70 хвилин у більшості, команда Ярослава Вишняка не була спроможна навіть на один гол. І це не через те, що Металіст 1925 грамотно оборонявся. Просто атаки Колоса були у стилі “бій-біжи”, все через фланги з безкорисними кросами у штрафний майданчик. 

Це була перша поразка Ярослава Вишняка на посту головного тренера Колоса. Безпрограшна серія налічувала дев’ять матчів. 

Натомість, у Інгульця продовжується своя серія. Клуб з Петрового востаннє здобував перемогу в офіційних поєдинках ще 10 грудня 2021-го року. Тоді команда Сергія Лавриненка обіграла чернігівську Десну з рахунком 2:1. Це був останній матч недограного сезону 2021/22. Відтоді й дотепер у новому сезоні чемпіонату України Інгулець не знає, що таке перемога. За п’ять турів у нього дві нічиї та три поразки. 

Поки власник Інгульця Олександр Поворознюк ловить хайп і стає мемом в соціальних мережах, його команда не вражає і вже зараз можна констатувати той факт, що Інгулець у цьому сезоні боротиметься за виживання. І якщо вони не вилетять, то тоді точно треба “бідони з водкою поставити і сутки ху**ить водку”, як казав класик.

У попередньому турі Інгулець мінімально програв полтавській Ворсклі 0:1. Крім того, травму отримав новий воротар Інгульця Роман Підківка. Вже на 16-ій хвилині Данило Кучер вийшов на заміну. У найближчих матчах Сергій Лавриненко не може розраховувати на Підківку. 

Цікаво, що в літнє міжсезоння команди провели спаринг між собою. І в контрольному поєдинку Інгулець просто розбив Колос з рахунком 4:0. А в офіційних матчах ковалівці востаннє поступалися Інгульцю ще 22 серпня 2018-го року в 1/32 фіналу Кубку України. Після того ковалівський клуб не програє команді з Петрового вже чотири матчі поспіль.

Перед стартом 6-го туру Колос знаходиться на третьому місці за кількістю пропущених м’ячів. Вони пропустили лише три голи, два з яких ‒ у минулому матчі. Менше ковалівців станом на 7-ме жовтня пропустив лише Шахтар (2) та Дніпро-1 (0). 

Історія зустрічей – 14: +3, =6, -5; 7:15

Майбутній герой матчу – Денис Безбородько

Нападник Колоса Денис Безбородько йде другим у списку найкращих бомбардирів після п’яти зіграних турів. Однак востаннє він забивав ще наприкінці серпня в рамках 2-го туру у ворота Руха. Здається, що настав час перервати гольову засуху Безбородька в УПЛ. Інгулець – ідеальний суперник для цього. 

Прогноз на гру: Колос – Інгулець – П1 – 1.74

Ковалівці повинні реабілітуватися після жахливої гри та результату в минулому турі. Матч проти Інгульця хороша нагода для цього. За 14 матчів між собою Колос виграв лише три, у той час, як Інгулець – п’ять. Потрібно наздоганяти команду з Петрового і починати це робити слід вже цієї п’ятниці. Вважаю, що ковалівський клуб має перемагати в цьому поєдинку. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.74 на те, що Колос переможе.