Металург відмовив ПФЛ: клуб висловив своє незадоволення тим, що відбувається у Першій лізі

Переглядів 4085
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
Металург відмовив ПФЛ: клуб висловив своє незадоволення тим, що відбувається у Першій лізі
Футболісти Металурга. Фото: МФК Металург
Керівництво Металурга надіслало офіційний лист до ПФЛ, в якому висловило свою обуреність проведенням засідань команд у форматі окремих груп, що суперечить поняттям рівності та справедливості.

Металург продовжує вимагати від ПФЛ рівного та справедливого відношення до всіх учасників змагань, повідомляє пресслужба клубу.

ПФЛ звернулася до чотирьох клубів Першої ліги – Металургу, Епіцентру, Ниви та Кременю, з запрошенням на робочу нараду з керівництвом УАФ, щоб обговорити питання використання VAR на заключних матчах чемпіонату та інші актуальні питання.

Металург від подібного запрошення відмовився, зазначивши, що залишається послідовним у своїй позиції. Керівництво клубу зазначило, що виступає за чесний, чистий футбол, рівність та високу якість суддівства у всіх матчах Першої ліги, а не лише за участю чотирьох, як хтось визначив, «елітних» клубів. Як замовники послуги «якісного суддівства», в широкому розумінні цього процесу, Металург вкрай незадоволений якістю цієї послуги в цілому та особливо у матчах Оболонь – Карпати та Металург – Полісся.

Керівники відмітили, що клуб виступає за ефективне використання системи VAR у всіх матчах Першої ліги, що залишилися, і готові обговорити й взяти участь у практичному розв'язанні цієї проблеми з усіма учасниками процесу.

Таким чином Металург наполегливо просить УАФ і ПФЛ забезпечити неупередженим якісним суддівством і системою VAR усі наші матчі до кінця поточного чемпіонату.

Нині запорізька команда йде п'ятою у чемпіонській групі Першої ліги. Очолює турнірну таблицю Полісся, на бал відстає Оболонь. Третє та четверте місце посідають Карпати та ЛНЗ відповідно.

Нагадаємо, що пряму путівку в елітний дивізіон отримають клуби, що посядуть перші дві сходинки. Третє та четверте місце Першої ліги зіграє перехідні матчі за підвищення у класі з тринадцятою та чотирнадцятою командою Прем'єр-ліги.