«Ми його в Десну хотіли взяти разом з Мудриком»: Рябоконь вибрав найкращого українського гравця з УПЛ

Переглядів 1850
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Ми його в Десну хотіли взяти разом з Мудриком»: Рябоконь вибрав найкращого українського гравця з УПЛ
Георгій Судаков та Михайло Мудрик. Фото: Шахтар
Колишній головний тренер чернігівської Десни Олександр Рябоконь, який нині служить у ЗСУ, назвав ім'я футболіста, якого вважає найкращим українським футболістом УПЛ.

Олександр Рябоконь в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» назвав відчизнянного футболіста УПЛ, який йому подобається найбільше.

«Перший, хто приходить на думку, це Георгій Судаков. За минулий сезон він дуже виріс. Свого часу ми його в Десну хотіли взяти в оренду разом з Михайлом Мудриком, але Шахтар його не відпустив.

Михайло дружив із Судаковим і дуже компліментарно про нього відгукувався».

Колишній тренер Десни назвав й інших українських зірок УПЛ.

«Артем Бондаренко з кожним матчем прибавляє і став лідером Шахтаря. Вікентій Волошин добре грав в Десні, але трошки загальмував в Олександрії. Сподіваюсь, у нього все вийде в Зорі. Також мені дуже подобається Батагов. У Динамо відмічу Віталія Буяльского, Владислава Ваната.

У Олександра Тимчика є всі дані, щоб грати на хорошому рівні. Думаю, згодом його продадуть за кордон за хороші гроші. Богдан Білошевський має себе проявити в Олександрії, у нього є всі дані, але, на жаль, заважають травми. Велика група гравців на чолі з тренером ростуть в Руху». 

Щодо Судакова, спеціаліст висловив свою думку щодо того, що треба робити Шахтарю із молодим півзахисником.

«Як мінімум рік ще нехай пограє в Україні, за ним приємно спостерігати. У Шахтарі він основний гравець і навколо нього в’яжеться гра.

Можливо, через рік Шахтар продасть його за великі гроші, як і Мудрика, але загадувати не буду, побачимо», – сказав Рябоконь для «УФ».

  • Нагадаємо, що після початку повномасштабної військової агресії росії проти України, Рябоконь припинив тренерську діяльність та вступив до лав сил оборони. Наразі він перебуває у підпорядкуванні 112 Бригади ЗСУ.
  • За свою кар'єру він очолював Борисфен (2000-2004, 2006), київську Оболонь (2005), Динамо з мінську (2005-2006), черкаське Дніпро (2007-2008), чернігівську Десну (2008-2010, 2012-2022), ПФК Львів (2010-2011) та Севастополь (2011).
  • Контракт Судаков із Шахтарем розрахований до 2028 року. За першу команду донеччан він провів вже 67 матчів: 10 голів та 12 асистів.
  • Мудрик виступав у Десні на правах оренди у сезоні 2020/2021, де провів 10 матчів за даними порталу Transfermarkt. З січня цього року він є гравцем Челсі.