«Мій гол коштував посади Фоменку»: колишній нападник збірної України згадав, як забивав Динамо

Переглядів 6388
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Мій гол коштував посади Фоменку»: колишній нападник збірної України згадав, як забивав Динамо
Михайло Фоменко. Фото: УНІАН
Легендарний нападник Вереса початку 1990-х Олександр Паляниця розповів про знаменитий тріумф рівненського клубу над Динамо в 1/8 фіналу Кубка України.

Олександр Паляниця зізнався, що в перші роки незалежного чемпіонату України Верес був досить посередньою командою, яка не могла боротися за високі місця.

«Не знаю, чому, але в чемпіонаті нам не вдавалося забратися високо. Навіть у десятку не пробивалися. Напевно, 12 місце в 1994-му було межею для Вереса. За майстерністю, за гравцями, багато команд не поступалися нам, а деякі просто перевершували».

Однак у сезоні 1993/94 Верес зміг пройти Динамо в 1/8 фіналу Кубка України, що коштувало Михайлу Фоменку посади головного тренера біло-синіх.

Тоді в Рівному було зафіксовано рахунок 0:0, а в Києві результативна нічия 1:1. Завдяки правилу виїзного голу, який якраз забив Паляниця, далі пройшов Верес.

«У Кубку ми дійсно здорово грали. З Динамо вдома по нулях зіграли, а в Києві, я вирішальний гол забив. Ми тоді на Республіканському стадіоні грали. Забив я простенький гол, добив м'яч у порожні ворота. Схоже, мій гол коштував посади Фоменку», - розповів Паляниця в інтерв'ю FanDay.net.

Верес у тому розіграші Кубка зупинився на стадії півфіналу, поступившись Таврії (0:2, 0:0). У фіналі сімферопольський клуб програв трофей Чорноморцю (0:0, за пен. 3:5);