Микола ФЕДОРЕНКО: «Існують деякі претензії до певних осіб у «Титані»

Переглядів 203
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник «Зірки» оцінив виступ команди та поділився думками з приводу протистояння колишній команді

— Миколо Івановичу, цього сезону кіровоградці левову частину балів здобули в останніх матчах. Відтак випливає висновок, що колектив нині виглядає краще, ніж на старті сезону?

— На мою думку, шлях виступів слід поділити на три відрізки. Дебют першості, визнаю, нам не вдався, свою роль зіграли довготривале визначення основного складу, тому зовсім мало набрали залікових пунктів. У середній частині наша гра стабілізувалась: вплинуло те, що, нарешті, сформувався головний стрижень команди. Свідченням цього стала серія із шести ігор, у яких узагалі не пропускали у свої ворота. Заключний проміжок знову нас розчарував, адже планували брати максимум очок. Звісно, були свої причини цього: почали з’являтися травми, виникати дискваліфікації. Тому відсутність награного складу не дозволила зробити те, що намітили.

— До матчу з «Динамо-2» у «червоно-жовтих» була низка поєдинків без поразок. Скажіть, зустріч із динамівцями — провальна?

— Коментар цього протистояння вже був озвучений мною після матчу. Я притримуюся тієї ж думки, тому можу лише повторити, що мала місце незрозуміла недооцінка, а це, як ви розумієте, неприпустимо у футболі. У другому таймі було вдосталь часу, щоби виправити ситуацію, проте, можливо, команду надломив незабитий пенальті. Психологічна складова того дня була явно на стороні молодих гравців «Динамо-2».

— Нині перебуваєте на восьмому місці, тому можна стверджувати, що це — заслужена позиція кіровоградського ФК?

— На думку тренерського штабу, восьма сходинка — не наше місце. Водночас навіть зважаючи на все сказане, мітили перебувати в п’ятірці лідерів. Проте в нас ще є можливість виконати поставлене перед собою завдання. Якщо взяти загалом, у нашому ФК простежується стабільність: «Зірка» щосезону посідає п’яте — восьме місце. Нижче не опускалися, хоча, на жаль, і вище не піднімались.

— Перша ліга славиться своєю щільністю в турнірній таблиці. За певних умов, ваша команда зможе піднятися на четверту позицію?

— Ми в клубі це все прекрасно розуміємо, й ви правильно підмітили. Щільність не лише зверху, а й знизу в таблиці. Наш подих у спину відчувають фаворити, а ми відчуваємо дихання аутсайдерів. Кілька балів можуть кардинально змінити становище в турнірці для будь-якої команди.

— Наступного туру протидіятимете своїй колишній команді. Поєдинок із «Титаном» стане для вас принциповим?

— «Титан» — клуб, який під своєю­ орудою виводив із другої ліги до першої. Цей факт залишається фактом. Не можу сказати, що цей двобій стане для мене особливим, адже в нас кожен матч принциповий. Зустріч із армянським ФК не стане винятком. Так, я там працював, однак це не зупинить наш колектив здобути в Криму очки.

— Дивно, прощання з «біло-зеленими» видалося не кращим: вас звільнили через відсутність результату. Невже не хочеться продемонструвати, що тутешні керівники зробили помилку, позбувшись такого фахівця на тренерському містку?

— Ні-ні-ні… Дуже радий, що моя колишня команда продовжує виступати в рамках другого за рангом чемпіонату вітчизняного футболу, і про це щиро заявляю. Вони доволі довго грали в другій лізі, тому це гідний показник для армянців. Одразу можу запевнити, що ніяких особистих образ на клуб у мене немає. Хоча, не приховуватиму, що є деякі претензії до певних осіб. Підкреслюю: до певних людей, а не до всієї­ команди — до чого тут решта? Нині ж «Титан» для нас черговий суперник, який укотре зустрічається на довгому турнірному проміжку.

— Помітив, що існують певні проблеми з нападом, адже забиваєте менше, ніж ваші прямі конкуренти. Відтак запитаю, чи «перекроюватимете» склад у передній ланці?

— На даний момент, як і впродовж усього сезону, ведеться селекційна робота. Утім, основну ставку робитимемо на гравців, які нині перебувають у колективі. За винятком хіба виконавців, у яких добігає свого кінця контрактна угода. Ще потрібно буде приділити цьому час, аби передивитися, кого слід залишити. Думаю, якщо й виходитимемо на трансферний ринок, то прид­баємо буквально одного-двох футболістів. На які позиції? Маємо потребу в опорному півзахисникові. Щодо форварда, складно відповісти. Робитимемо підсилення прицільно, тому найголовніше — запросити якісних виконавців. Але додам, що точно не більше пари футболістів, у нас вистачає й своїх гравців, із якими потрібно працювати, щоби підвищити їхню майстерність — усе для того, щоби здобувати результат.

Євген ДЕМЯН.

X