«Минув рік, а ситуація не змінилася»: Де Дзербі відреагував на річницю війни в Україні

Переглядів 323
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Минув рік, а ситуація не змінилася»: Де Дзербі відреагував на річницю війни в Україні
Роберто де Дзербі. Фото: Google
Колишній головний тренер донецького Шахтаря Роберто Де Дзербі, який є головним тренером Брайтона, висловився щодо своїх переживань стосовно війни в Україні.

Колишній головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі поділився думками про рік після початку війни росії проти України.

«Я був у Києві. То був дуже складний момент. Дуже сумний момент у моєму житті та для моєї роботи. А зараз минув рік, а ситуація не змінилася.

Ми були налякані, але мали ідеї, як допомогти легіонерам, проте не було часу. Моя сім'я тоді не розуміла, чому я чекав і допомагав гравцям. Але коли повернувся до Італії, все пояснив їм, і вони були щасливі і пишалися цим».

Також Де Дзербі розповів, що підтримує зв’язок із працівниками Шахтаря та кожен день дивиться новини про ситуацію в Україні

«Я зрозумів, що один день може змінити все. За день до війни ми тренувалися, просто разом із гравцями добре проводили час. А наступного дня сиділи у готелі під обстрілами. Я щодня дивлюся новини з України, і це не закінчилося. Спілкуюсь із людьми, які працюють у Шахтарі, але це непросто, коли живеш в іншій країні.

Раніше я неодноразово говорив, що в майбутньому маю повернутися в Україну і завершити роботу, оскільки я втратив команду, втратив гравців і прийняти цю ситуацію було дуже складно», — сказав Де Дзербі.

Нагадаємо, Де Дзербі тренував Шахтар з травня 2021 року до липня 2022 року і залишив команду через початок війни в Україні.