Мирний камбек

Переглядів 155
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Якщо стартовий склад гостей передбачити було вкрай легко, то з добором найкращих одинадцяти Таран здивував. Найбільше це стосується захисної ланки, котру було тяжко порівняти з тією, що виходила в поперед­ньому турі. Причиною цьому, звісно, слугували проблеми з комплектацією в запорізькому ФК.

Саме вищезгадане й вплинуло найбільше на перебіг подій на полі впродовж усієї гри. Особливо — в першому таймі. Поки «козаки» звикали до чергового перетасування, луганці «накатаним» набором гравців просто робили свою справу. Лише за перші 45 хвилин «чорно-білі» мали принаймні чотири реальні можливості відзначитися: Данило та Любенович не реалізували свої виходи сам на сам, а Вернидубу та знову Данило не вдалося використати флангові подачі.

Довести старе футбольне правило «металурги» зуміли вже на початку другої частини поєдинку: після гарної багатоходівки м’яч дійшов до Штурка, котрий уміло спрямував його в кут воріт Сантіні. Фортуна повернулася до господарів обличчям незабаром ще раз, коли Шуніч отримав досить дивне друге попередження та залишив партнерів у меншості. Відчувши уявну перевагу, запоріжці миттєво розслабилися, що призвело до швидкого встановлення паритету. Болі обікрав Нестерова, котрий забарився з передачею, та без проблем пробив позв кіпера. Хоча надалі рахунок не змінився, обидва колективи можуть дещо розчаруватись, адже кожен мав ще не один шанс вийти наперед, але ніхто не зміг ці можливості використати.

На післяматчевій прес-конференції тренер «Металурга» Олег Таран оцінив зустріч, як неоднозначну, мотивуючи це низьким психологічним станом його підопічних. Наставник «Зорі» Юрій Вернидуб розповів, що повернення до Запоріжжя, яке зробило його футболістом і тренером, вийшло невдалим, адже його команді, попри перевагу в моментах, не вдалося здобути перемогу.

Євген ДЕМЯН.