Мирон МАРКЕВИЧ: «Хочемо знайти гідну заміну Сосі»

Переглядів 166
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Сьогодні «Металіст» виходить із відпустки та розпочинає підготовку до другої частини сезону

— Мироне Богдановичу, часто трапляється, що легіонери з далеких країв не встигають на початок зборів. Вас ніхто не попереджав, що трохи затримається?

— Ні. Сподіваюся, хлопці вчасно прибудуть у розташування команди, пройдуть медогляд і завзято долучаться до роботи. Думаю, було достатньо часу, щоби відпочити й заздалегідь вирішити питання з прильотом до Харкова.

— Скучили за командою?

— Звичайно. Відпустка затягнулася на цілий місяць, хочеться знову зустрітися з хлопцями, зануритися в повсякденну роботу.

— Які плани на міжсезоння?

— Основне — якісно підготуватися до чемпіонату. Чи не забагато два місяці? Та склалася така ситуація: раніше починали другу частину сезону в лютому, але зараз не граємо в єврокубках, отож нічого не будемо форсувати, спокійно працюватимемо, щоб із повною відповідальністю підійти до матчів прем’єр-ліги.

— «Металіст» відпустив Хосе Сосу в мадридський «Атлетико» до кінця сезону. Тепер основні надії покладаєте на Хав’єра?

— Чому? Ми розраховуємо не тільки на Хав’єра, а й на Марлоса, інших виконавців. Додам, у Хав’єра була пауза, щоби гарно відпочити та зміцнити здоров’я. А за час міжсезоння, маю надію, він набере оптимальні кондиції й буде максимально допомагати команді. Це стосується й усіх інших футболістів. А щодо Соси, то, звичайно, хочемо знайти йому гідну заміну. Уже є деякі намітки, але поки тривають перемовини, нічого конкретного вам не скажу.

— Які ще проблемні позиції хочете закрити?

— Зараз вирішуємо питання щодо Андрія Богданова. Якщо все складеться для нас позитивно, то залишиться лише знайти гравця на місце Соси.

— Богданова плануєте взяти в оренду чи збираєтеся викупити його трансфер у «Динамо»?

— Цим питанням займаються керівники клубу. Для мене головне, щоби цей футболіст опинився в нас. Сподіваюся, з його появою посилиться конкуренція в опорній зоні.

— Алехандро Гомес залишається у Харкові чи можливі інші варіанти?

— Які можуть бути варіанти, якщо в нього контракт із нашим клубом, і ми не маємо наміру з ним прощатися? Нехай думає, що хоче. Не знайде бажання грати за основний склад, буде тренуватися в дублі.

— А яка ситуація щодо Себастьяна Бланко, який, кажуть, зібрався в Аргентину?

— Бланко їде з нами на збори й доводитиме своє право на місце у складі.

— Закордонні ЗМІ пишуть й про те, що ви зацікавлені в таких футболістах, як Франко Луссіс, Хуан Міньо. Це правда?

— Знаєте, іноді таке пишуть, що за голову хапаєшся. Просто цікаво, звідки це все береться й навіщо робиться?! Нині немає про що говорити. Це можна робити, коли вже підписаний контракт із футболістом.

— Кандидатуру голкіпера Рус­тама Худжамова не відкидаєте?

— У Худжамова зараз чинний контракт із «Іллічівцем», і, наскільки мені відомо, до літа він залишається в Маріуполі. Не виключаю, що після завершення сезону повернемося до варіанту із цим воротарем.

— Наостанок хотів би трохи забігти наперед і спитати про турнір у Ізраїлі, в якому, крім «Металіста», візьмуть участь «Шахтар», російські «Зеніт» і ЦСКА. Чи буде мета перемогти?

— Звичайно, будемо ставити таке завдання. Інакше навіщо виходити на поле? Як воно буде — побачимо. Усі команди високого рівня, тож нас очікує серйозне випробовування. Думаю, суперники також будуть ставити найвищі цілі. І, напевне, турнір буде цікавим як учасникам, так і вболівальникам.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X