МОК повернув спортсменів країн-терористів до змагань: міністр спорту України відреагував на подію

Переглядів 530
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
МОК повернув спортсменів країн-терористів до змагань: міністр спорту України відреагував на подію
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Міністр молоді та спорту України, президент НОК Вадим Гутцайт висловився про рекомендації МОК міжнародним спортивним федераціям повернути російських і білоруських спортсменів.

Спортсменів із рф та рб було відсторонено від участі в міжнародних змаганнях у зв'язку з війною країн-терористів проти України. Але в останній час представники МОК почали подавати сигнали про зміну цього рішення.

Вадим Гутцайт прокоментував рекомендації МОК щодо спортсменів із росії та білорусі.

«Пройшов виконком МОК, Томас Бах озвучив рішення, яке вони ухвалили. Буде нова рекомендація. Як я вже говорив, і відбувається в українському спорті, рішення ухвалює кожна федерація окремо. Так само і на міжнародному рівні».

МОК рекомендує допустити спортсменів з рф та рб у нейтральному статусі, заборонити участь у змаганнях командам, а також атлетам, які представляють збройні сили або нацгвардію.

«І ця рекомендація для тих федерацій, які вже повернули або в яких є бачення щодо повернення спортсменів із Білорусі та Росії на свої змагання.

Заборонено допуск спортсменів і персоналу, які підтримують війну в Україні або є військовослужбовцями, або співробітниками будь-яких правоохоронних органів. Також не буде допущена жодна команда, заборонені прапори, гімни та символіки».

Чи візьмуть росіяни і білоруси участь в Олімпіаді наступного року в Парижі на таких умовах, поки не вирішено. 

«Про олімпійські ігри не йдеться. Мова про те, щоб допустити їх до міжнародних змагань, щодо олімпійських ігор буде окреме рішення.

На це рішення не можна подати апеляцію», - підсумував міністр молоді та спорту України в коментарі ютуб-каналу ФХУ.

Також Гутцайт заявив, що тепер Україна збиратиме базу, хто підтримує війну, хто може бути військовослужбовцем тощо, щоб знати, кому можна і не можна виступати в міжнародних змаганнях.

Додамо, що можливий допуск спортсменів з росії та білорусі до участі в змаганнях може призвести до бойкоту Олімпіади-2024. Зі зрозумілих причин йому загрожує Україна. Противниками допущення росіян і білорусів до участі в Олімпійських іграх виступають, зокрема, і Польща, Велика Британія та Естонія.