«Можна так насміхатися над Суркісом?»: Вацко розкритикував недавнє рішення КДК УАФ

Переглядів 923
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Можна так насміхатися над Суркісом?»: Вацко розкритикував недавнє рішення КДК УАФ
Будинок футболу. Фото: УАФ
Відомий український журналіст Віктор Вацко жорстко розриктикував УАФ за рішення про різні терміни дискваліфікації футболістів Шахтаря та Динамо.

Нещодавно КДК УАФ виніс вирок півзахиснику Шахтаря Артему Бондаренко за червону картку у матчі з Вересом, дискваліфікувавши його на два матчі, один з яких умовно.

Журналіст Віктор Вацко порівняв це рішення з дискваліфікацією інших гравців.

«Гравець Шахтаря Бондаренко отримав пряму червону картку у матчі проти Вереса (1:1). Гравець Полісся Богдан Кушніренко отримав пряму червону картку у матчі проти Дніпра-1 (1:2). І зараз обидва отримав по одному матчу дискваліфікації плюс один умовно.

Відмотуємо назад: у першому турі Денис Попов за фол в матчі з Минаєм (4:1) рішенням КДК отримав два матчі дискваліфікації. Владислав Симотюк із Кривбасу за підкат ззаду в матчі проти Олександрії також отримав два матчі дискваліфікації».

Експерт розкритикував КДК УАФ за подвійні стандарті по відношенню до гравців з різних команд. Нагадаємо, що усі ці вироки були винесені з одним мотивуванням: «за серйозне ігрове порушення».

«А що ж таке, шановний КДК? А чому так, а як же справедливість, шановний КДК УАФ? А як же рівноправність, рівновіддаленість, незаангажованість?

Чому футболісту Кривбасу два матчі, а футболісту Полісся один? Чому футболісту Динамо два матчі, а футболісту Шахтаря за таке ж порушення з таким же мотивуванням, один матч?».

Епізод з вилученням Бондаренка доступний за тайм-кодом 5:33.

Після цього журналіст жорстко пройшовся по УАФ.

«У вас там офіційним гімном все ще залишається «Ще не вмерла Україна» чи вже перейшли на «Слався родной Шахтер»? Що, ненависному Суркісу (Ігорю) можна ось так от, підтренувати Суркіса, насмізхатися над ним, прибравши важливого футболіста його команди?

А перед Буткевичем показати свою лояльність? Мені розповідають люди, близько з ним знайомі, що він за справедливість. Геннадій Владиславовичу, ви взагалі в курсі про рішення КДК УАФ, воно вам ось так от треба?», – сказав Вацко в ефірі програми «Вацко on air».

  • Буткевич є президентом Полісся. Раніше він став першим власником футбольного клубу, який подарував УАФ машину VAR.
  • Суркіс є президентом Динамо.