«На Довбика трохи образився»: Кварцяний зробив несподівану заяву щодо слів найкращого бомбардира УПЛ

Переглядів 1324
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«На Довбика трохи образився»: Кварцяний зробив несподівану заяву щодо слів найкращого бомбардира УПЛ
Артем Довбик. Фото: СК Дніпро-1
Легендарний український тренер Віталій Кварцяний поділився спогадами про спільну роботу у луцькій Волині із нинішнім нападником Дніпра-1 Артемом Довбиком.

Підготовку до сезону 2016/17 Артем Довбик провів у клубі української Прем'єр-Ліги Волинь, але через заборону трансферної діяльності для луцького клубу змушений був залишити команду, повернувшись до Дніпра, з яким на початку серпня 2016 року підписав новий контракт.

Віталій Кварцяний згадав, що Довбику рекомендував працювати над стартовою швидкістю.

«Він був у мене на зборах у Волині. Артем тоді грав у два торкання: прийняв – віддав. Я йому сказав: «Якщо ти не гратимеш індивідуально, то не станеш добрим нападником». Також ми працювали над розвитком його стартової швидкості», - сказав Кварцяний в інтерв'ю FanDay.net.

Віталій Кварцяний. Фото: Google 

Довбик наприкінці 2021 року в інтерв'ю розповідав, як проходили тренування у Кварцяного та фахівець хотів «зробити з нього коня».

«Підйом о 6:30 ранку, випиваєш овес. Володимирович каже: Артеме, знаєш, я хочу, щоб ти був як кінь. Але мені треба, щоб ти пив овес». Він брав здоровий казан і там був розварений овес. Просто випивали та побігли.

Прибігали, лягали спати, їли і знову на тренування. Хтось може халтурив, але я до кінця вибігав. За сім днів я пробіг 105 км».

Кварцяний сказав, що образився на форварда збірної України за такі слова.

«Я ніколи на футболістів не ображався, але Довбика трохи образився за ці слова. Не знаю, чи це він сказав, чи журналісти так перекрутили, але всі мої вправи були задіяні на розвиток гравців.

Я дав йому зрозуміти, що без навантажень він не стане великим футболістом. Коней доводять до виснаження так, що вони падають, але своїх гравців я ніколи до виснаження не доводив, і вони не вмирали на тренуваннях».

Цього сезону УПЛ Довбик провів за Дніпро-1 27 матчів, забив 24 м'ячі і віддав шість результативних передач.