На іменини — не з порожніми руками!

Переглядів 165
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

— Якби не так холодно було, я заснув би прямо на трибунах, — подейкували після матчу не надто веселі молодики в динамівських куртках.

Розчарування столичних фанатів можна зрозуміти. Попри переконливу звитягу їхньої команди й фактично розгромний рахунок, гра видалася достатньо млявою та блідою. Раніше Олег Блохін нарікав на низьку реалізацію й на надлишок моментів, у цьому матчі вийшло все навпаки: господарі реалізували практично все, що створили.

До честі гостей, вони теж мали нагоду відзначитися, й місцями діяли гостріше за своїх іменитих суперників. Капітан «Динамо» неодноразово вступав у гру й буквально рятував свою команду після підступних ударів ужгородців.

Чимало вирішив перший забитий гол. Якщо до 22-ї хвилини очевидної переваги котрась із сторін не мала, то після того, як конголезцю Мбокані вдалося завершити скидку Хачериді й засвітити своє прізвище на табло, підопічні В’ячеслава Грозного відверто здали позиції. На решту двадцять хвилин першої половини гості повністю віддали ініціативу й відступили до своїх воріт. Динамівці, окрилені успіхом, пішли вперед, відтак досягли свого: гострий простріл із флангу Беланди, й іменинник Джермейн Ленс опинився в правильному місці у потрібний час — 2:0.

До слова, у складі киян того вечора було аж двоє іменинників. Пару нідерландцеві Ленсу склав бразилець Данило Сілва. Останній через ушкодження не зміг дограти, тож вимушена заміна сталася за хвилину до свистка арбітра на перерву.

По перерві закарпатці вийшли з абсолютно іншим настроєм, і було помітно, що В’ячеслав Грозний мав серйозну розмову зі своїми підопічними. «Говерла» відтіснила гру зі своєї половини поля, все частіше насідаючи на ворота Шовковського. Господарі пригальмували, а гості набирали темп. Як наслідок, друга половина зустрічі пройшла фактично на рівних.

Утім, під саму завісу матчу, активний у цьому поєдинку Сергій Сидорчук зумів перекинути м’яч через Надя й довів рахунок до розгромного.

Показово, що два з трьох м’ячів динамівці забили зі стандартних положень, що напрочуд рідко трапляється нинішнього сезону.

Уже після матчу В’ячеслав Грозний посилав компліменти на адресу свого суперника. «Сьогодні ми грали із справді великою, класною командою, з традиціями та історією. Я це говорю щиро». Олег Блохін, у свою чергу, привітав свою команду з перемогою, а президента клубу з недавнім днем народження. А також додав, що чекав на складнішу гру, ніж вона видалася того вечора.

Три дні народження — три голи!

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.