«На роздуми взяли тиждень»: джерело відкрило подробиці обговорень клубами УПЛ створення єдиного телепулу

Переглядів 647
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«На роздуми взяли тиждень»: джерело відкрило подробиці обговорень клубами УПЛ створення єдиного телепулу
VBET Ліга. Фото: УПЛ
Відомий український інсайдер Ігор Бурбас відкрив подробиці обговорень клубів української Прем'єр-ліги щодо створення єдиного телепулу на наступний сезон.

На зібранні клубів сьогодні ніхто не виступив категорично проти створення УПЛ-ТБ. Про це у своєму телеграм-каналі пише Ігор Бурбас.

«На словах поки всі за. Ідеологами є Шахтар і Рух, який навіть зробив спробу дозволити медіа транслювати зустріч в онлайні. Інші клуби таку ініціативу не підтримали, тому все продовжилось за зачиненими дверима».

Бурбас відкрив подробиці можливої концепції УПЛ-ТБ.

«Концепція УПЛ-тб в тому, щоб з нуля створити власну ОТТ-платформу, на якій і показувати ігри. Витрати на трансляції мають взяти на себе клуби. На зібранні була озвучена цифра 6,5 тисяч доларів/матч, тобто 100 тисяч доларів/сезон з кожного клубу. Для деяких це вагома частина бюджету. Настільки, що двоє з них навіть кинули фрази, що готові відмовитися від показу матчів, якщо це буде збитковою історією»

Ігор Бурбас. Фото: УАФ

Інсайдер розповів, що УПЛ-ТБ сподівається в перший сезон вийти «в нуль». Станеться це за рахунок щомісячних платних підписок, які і є дохідною частиною. Також клуби отримають право під власні трансляції індивідуально залучати спонсорів  

Бурбас розповів, представники яких клубів були присутні на сьогоднішньому засіданні.

«На зустрічі були представники 16 клубів - 14 з поточного сезону УПЛ + 2 новачки. Металіст і Львів не обтяжують себе долею телепулу, зате Полісся і Оболонь вже в процесі. Здебільшого на зібрання були делеговані менеджери/віцепрезиденти. Лише Зорю особисто представляв власник - Євген Геллер. На роздуми взяли тиждень. Після цього продовжать обговорення, щоб прийняти фінальне рішення», - написав Ігор Бурбас у власному телеграм-каналі

Нагадаємо, що сьогодні було призначено нового президент УПЛ.

X