«Нах… «Карпатам» мавпа?»

Переглядів 349
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Фанати львів’ян не приховують образу на адресу чорношкірого гравця команди

Більше двохсот матчів провів за «Карпати» нігерійський півзахисник Самсон Годвін, майже десять років він захищав честь львівського клубу. За цей час вивчив українську, одружився на українці, яка народила йому чудового сина Дем’яна. Зараз Самсон продовжує приносити користь львів’янам, працюючи в структурі клубу. Невже він або його темношкірі земляки чимось заслужили таке ставлення львівських ультрас? Незрозуміло. Але вже другий матч поспіль фанати «Карпат» вигукують на адресу іншого нігерійця Габріеля Окечукву відверто принизливу кричалку: «Нах.. «Карпатам» мавпа?». Це було і коли 20-річний нападник виходив на заміну з «Чорноморцем», і коли тренери випустили його з «Дніпром». Після матчу з дніпрянами Володимира Безуб’яка попросили прокоментувати це, але на офіційному сайті клубу його слова просто взяли і вирізали. Проте реакція старшого тренера все-таки стала відомою: «Расистські вигуки фанатів на адресу Габріеля? Буду реагувати. Я не звернув на це увагу під час матчу. Він хороший хлопець, нормально ставиться до роботи. Чому таке ставлення фанатів, я не розумію. Це свідчить про культуру наших уболівальників. Будемо підключати керівництво клубу».

Лідер львівських ультрас Тарас Павлів так висловився з цього приводу в інтерв’ю Depo.ua: «Я не був на останній грі з «Дніпром». Але в цілому можу сказати таке: можливо, якась доля расизму в цьому і є. Але такі дії фанатів не направлені на футболіста. Таким чином фанати висловлюють свій протест проти політики клубу. Вони постійно обіцяють, що візьмуть курс на молодь, даватимуть шанс власним вихованцям, але в підсумку ми бачимо незрозумілі трансфери… Певні керівники «Карпат» на цих незрозумілих трансферах намагаються заробити. У той час багато власних вихованців, які віддали вже все футболу, не мають гідної освіти, постійно чули обіцянки, що ось зараз пограєш за копійки, а потім будеш в основі. Але на ділі ми бачимо інше. Фанати не мають нічого проти самого Окечукву.

Тобто в ультрас конфлікт з Димінським? Ні, ми проти Дячука-Ставицького. Це все його ідеї і робота… І ультрас надалі продовжуватимуть акції з «мавпою»? Ми просто хочемо привернути увагу, щоб «Карпати» відчули нашу позицію і робили висновки, почали щось змінювати. Тому такі радикальні дії».

«УФ» намагався дізнатися думку людей, які організували трансфер Окечукву у Львів, але вони навідріз відмовилися це коментувати, зазначивши, що не хочуть втручатися у цей конфлікт.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X