«Найбільший удар по трансферному ринку»: в Румунії назвали Коноплянку другим футболістом в історії країни

Переглядів 28443
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
7 голосів
«Найбільший удар по трансферному ринку»: в Румунії назвали Коноплянку другим футболістом в історії країни
Євген Коноплянка. Колаж: «Український футбол»
Румунський футбол знаходиться в очікуванні приїзду зіркового українського вінгера Євгена Коноплянки. Вже у понеділок колишній гравець Севільї та Шальке має підписати контракт з ЧФР Клуж.

У Румунії всі в очікуванні підписання контракту українського вінгера Євгена Коноплянки з місцевим ЧФР Клуж.

«Клуж готується завдати найбільшого удару на румунському трансферному ринку. Коноплянка прийняв остаточне рішення щодо свого майбутнього. 33-річний півзахисник вирішив підписати контракт з ЧФР на наступний рік і стане найважливішим іменем, яке гратиме в Румунії, після Хуліо Баптісти».

Коноплянка до опівночі має приїхати до румунського міста Клуж-Напока. Вже вранці у понеділок, 24 липня, українець підпише контракт з ЧФР Клуж.

«Команда Мандорліні дебютує в другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій у четвер, а Коноплянка буде в заявці на матч проти Адани Демірспор, який відбудеться в Клужі. І це при тому, що згідно зі статтею 45 Регламенту Ліги конференцій УЄФА список мав бути надісланий до 21 липня», – повідомляє румунське видання ProSport.

Зазначається, що Клуж використовуватиме пункт 8 статті 45, який говорить, що клуби, які беруть участь у кваліфікаційних раундах, можуть замінити до двох гравців із початкового списку до 24:00 за центральноєвропейським часом напередодні матчу.

  • Коноплянка виступав за Краковію з лютого 2022 року. Українець провів у складі польської команди 38 матчів, забив чотири м'ячі та віддав два асисти.
  • Transfermarkt оцінює українця у 500 тисяч євро.
  • 33-річний півзахисник має досвід виступів за такі клуби як Дніпро (2007-2015), Севілья (2015-2016), Шальке (2016-2019), Шахтар (2019-2022).
  • Євген зіграв за національну збірну України 87 поєдинків, забив 21 гол та віддав 15 асистів.
  • Експівзахисник збірної Бразилії Баптіста грав за Клуж у сезоні 2018/19: три поєдинки без результативних дій. Найбільше матчів у клубній кар'єрі Хуліо провів за Севілью (83 гри, 50 голів), Реал (78 ігор, 13 голів) та Рому (77 матчів, 15 голів).
  • Гра між Клужем та Аданою Демірспор відбудеться у четвер, 27 липня. Поєдинок розпочнеться о 20:30 за київським часом. Матч-відповідь пройде 3 серпня.