Найкращий бомбардир в історії Шахтаря феєрить у Кубку Лібертадорес: ексгравці клубів УПЛ заробили солідний бонус

Переглядів 1619
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Найкращий бомбардир в історії Шахтаря феєрить у Кубку Лібертадорес: ексгравці клубів УПЛ заробили солідний бонус
Луїс Адріано з партнерами святкують гол. Фото: Google
Колишні футболісти команд Прем'єр-ліги України добре себе проявляють у матчах за бразильський Інтернасьонал, який вийшов до плей-офф найпрестижнішого турніру Латинської Америки.

29 червня в рамках шостого туру групового раунду Копа Лібертадорес бразильський Інтернасьонал виграв з рахунком 3:1 у колумбійського Індепендьєнте Медельїн.

За бразильську команду дублем і асистом відзначився екс-форвард донецького Шахтаря Луїс Адріано. Також за Інтернасьонал в цьому поєдинку зіграли екс-півзахисник київського Динамо Карлос де Пена, а також колишні представники Шахтаря Вітао та Алан Патрік. Ще за бразильську команду виступає екс-футболіст харківського Металіста Моледо, але він весь матч провів на заміні.

Інтернасьонал у підсумку вийшов до 1/8 фіналу Копа Лібертадорес. Бразильський клуб заробив 24,8 мільйони реалів преміальних (в американських доларах це приблизно п'ять мільйонів).

  • В бразильській Серії А з 20 очками в активі Інтернасьонал посідає шосте місце.
  • Головна зірка команди Луїс Адріано грав за Шахтар у 2007-2015 роках. Бразилець разом з аргентинцем Ліонелем Мессі та норвжцем Ерлінгом Голандом є авторами рекорду в Лізі чемпіонів. Тільки їм на даний момент вдалося забити п’ять м’ячів у одному матчі найпрестижнішого єврокубку.
  • 36-річний Адріано є найкращим бомбардиром в історії Шахтаря. У 266 матчах за донецьку команду він забив 128 м'ячів.