«Найкращий момент у моєму житті»: Шевченко згадав тріумф у Лізі чемпіонів разом з Міланом

Переглядів 659
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Найкращий момент у моєму житті»: Шевченко згадав тріумф у Лізі чемпіонів разом з Міланом
Андрій Шевченко. Фото: ФК Мілан
Легендарний український нападник Андрій Шевченко згадав про перемогу в найпрестижнішому єврокубковому турнірі у складі італійського Мілана.

Андрій Шевченко став переможцем Ліги чемпіонів у сезоні 2002/03. Український форвард, який виступав у складі італійського Мілана, пригадав про те, як починався для нього той сезон.

«Сезон почався для мене дуже погано, з тримісячної травми. Повертатися було дуже важко, тому що Анчелотті змінив схему на 4-3-2-1. Мені це не дуже подобалося, але це спрацювало, команда грала добре», - сказав Шевченко в інтерв'ю сайту Tuttomercato.

Шевченко вийшов на поле в домашньому матчі другої групової стадії Ліги чемпіонів проти мадридського Реала і допоміг своїй команді здобути мінімальну перемогу.

«Я чекав свого моменту, і врешті-решт він настав у матчі проти Реала. Анчелотті зателефонував мені перед грою і сказав, що дасть шанс зіграти. Йому вдалося мотивувати мене, хоча я і так був дуже мотивований. Ми виграли з рахунком 1:0, я забив красивий гол».

У півфіналі Ліги чемпіонів сезону 2002/03 відбулося протистояння двох міланських клубів. Команда Шевченка вийшла у фінал завдяки правилу гостьового голу, яке раніше діяло в єврокубках (0:0, 1:1).

«Потім півфінал проти Інтера, дуже складні ігри. Була велика напруга, дехто навіть не міг спати через неї. Нікому не хотілося програвати. Далі фінал проти Ювентуса, це були сильні емоції

Щоразу, коли я згадую про той пенальті, мене охоплюють емоції. Це найкращий момент у моєму житті», - додав Шевченко.

У фіналі Ліги чемпіонів сезону 2002/03 Мілан обіграв у серії післяматчевих пенальті Ювентус (0:0, 3:2 за пен.). Вирішальний гол забив Андрій Шевченко.

X