«Найсильніший гравець за всю історію Шахтаря»: Степаненко назвав свого улюбленого гравця «гірників»

Переглядів 681
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Найсильніший гравець за всю історію Шахтаря»: Степаненко назвав свого улюбленого гравця «гірників»
Тарас Степаненко, фото: ФК Шахтар
Півзахисник та капітан Шахтаря Тарас Степаненко розповів про свою нову роль у команді, яка кардинально змінилася та українізувалася в останні місяці.

Один із старожилів команди хоче стати прикладом для молодих гравців, яким свого часу став для нього  Фернандіньо. Бразилець з 2010 по 2013 рік у парі зі Степаненком утворив одну з найсильніших зв'язок Шахтаря у півзахисті.

«Для мене Фернандіньо – найсильніший гравець за всю історію Шахтаря із бразильців. Я тягнувся до нього, мені подобався цей гравець. Коли я стаю старшим, то намагаюся, щоб хлопці які приходять, брали щось від мене. Якщо не стосовно гри, то хоча б за життям, за професіоналізмом, стосовно футболу».

Тарас має на меті допомогти молоді вийти на новий рівень і реалізувати себе у великому футболі.

«Моє завдання – стати міцним фундаментом, щоб хлопці могли на мене розраховувати і знати, що я їм допоможу і вони стануть кращими», – розповів Степаненко в інтерв'ю YouTube-каналу «Бомбардир».

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Taras Stepanenko (@tarasstepanenko)

В Україні Фернандіньо виступав з 2005 до 2013 року. Загалом провів 281 матч, забив 52 м'ячі та віддав 49 гольових передач, після чого поїхав до Манчестер Сіті (2013-2022), де став справжньою легендою.

Степаненко за 12 років понад 300 офіційних матчів за Шахтар і входить до топ-6 футболістів в історії клубу за кількістю поєдинків. Разом із командою він завоював 22 трофеї – 8 чемпіонств, 7 Кубків та 7 Суперкубків України.

X