Наш турнір вирівнюється

Переглядів 163
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Анатолій ВОЛОБУЄВ, віце-президент алчевської «Сталі».

«Металург» Д — «Металіст». Я, як колишній тренер, розумію Мирона Богдановича, який на прес-конференції сказав, що це — найбездарніша гра харків’ян під його орудою за вісім років. Маркевич — людина спокійна, флегматична, змусити його говорити подібні речі могли тільки екстраординарні фактори. Я би назвав дії харків’ян не бездарними, а безвольними, адже, крім удару Соузи в поперечину, нічим хорошим у неділю вони й не запам’яталися… Як можна пояснити різнобій результатів команди Ташуєва — від 1:9 у Києві до перемоги над «Металістом», нічиїх із «Дніпром» і «Шахтарем»? Тут я виокремив би два фактори. По-перше, зверніть увагу: вони здобувають очки переважно вдома, натомість на виїзді… По-друге, російський фахівець прийшов до нас недавно, йому потрібен був час. Тепер ось настав момент, коли команда притерлася до нього, а він — до неї. Окрім того, ще донедавна в них багато людей було у лазареті, а тепер вони почали повертатися. Отож і результат з’явився.

«Волинь» — «Динамо». Лучани завжди були командою настрою, вони спроможні перемогти будь-кого, проте робити це стабільно — ні… Із «Шахтарем» вийшло, з «Динамо» отримали негативний результат… На мою думку, в Києві дуже хороша команда з насправді чудовими футболістами, все, що їм потрібно, — час. І не треба нагнітати атмосферу, напружувати клуб і його тренера. Спокій і час — усе, що їм треба.

«Ворскла» — «Карпати». Хороша була гра, цікава. Видно, що прогресують обидва колективи, як і їхні наставники. Росте Сачко, набирає обертів Севидов… Узагалі, хочу сказати, наш турнір вирівнюється, кожен може виграти в кожного, й це радує.

«Чорноморець» — «Севастополь». Одесити виграли у своєму стилі: першими забили м’яч, а потім — «засушили» гру. Багато хто очікував, що одесити будуть стомлені після Болгарії, проте їхній наставник укотре довів: він чудово вміє розраховувати сили своїх підопічних.

«Зоря» — «Таврія». Луганці, звісно, мусили вигравати, адже стільки моментів створили й не забили! Для мене очевидно, що «Таврія», порівняно з початком сезону, прогресує: бачу стиль їхнього грецького наставника — дії від оборони, на контратаках, тобто, повторюю, прогрес є. Проявляється це й у результатах, здобутих очках. Сімферопольцям так само потрібен час…

«Дніпро» — «Арсенал». Гадаю, якби наш клуб допустили в прем’єр-лігу, подібної ситуації не трапилося би… Жаль, звісно, що таке в нашому футболі зустрічається. «Кривбас», «Арсенал» — сподіваюся, третього не буде…