«Не «50 відтінків сірого»: журналіст розповів, що читає Шовковський та пригадав цікаву зустріч з ексголкіпером Динамо

Переглядів 556
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Не «50 відтінків сірого»: журналіст розповів, що читає Шовковський та пригадав цікаву зустріч з ексголкіпером Динамо
Олександр Шовковський. Фото: Динамо
Відомий український футбольний журналіст Михайло Співаковський поділився спогадами про те, як брав інтерв'ю у колишнього голкіпера збірної України і Динамо Олександра Шовковського.

Михайло Співаковський став гостем ютуб-каналу Мамахихотала. Журналіст розповів, як у 2008-му році вирушив разом зі збірною України на матч проти Грузії (насправді гра відбулася у вересні 2007 року в рамках відбору на Євро-2008 і завершилася внічию, 1:1, - прим. «Український футбол») і після зустрічі брав інтерв'ю у футболістів нашої команди.  

Співаковський зізнався, що поспілкувався з усіма футболістами збірної України, крім Олександра Шовковського, до якого він не знав, як підійти.

«Я не знав, як до нього підійти. Він немов будда і сфінкс. Шовковський сидить обов'язково з книгою, а читає він щось езотеричне і сакральне, Не «50 відтінків сірого», і завжди в навушниках. 

Я підходжу з диктофоном і обережно кажу: «Олександре, можна кілька запитань для Спорт-Експрес». Ледь не навпочіпки перед ним. Він повільно піднімає очі і знімає навушники».

Журналіст пригадав про приказку, якою йому відповів легендарний екс-воротар, коли Михайло набрався сміливості поставити запитання футболістові.

«Я поставив запитання і останнє було: «Які у вас плани після відбіркового циклу?». Він так подивився на мене і каже: «Якщо ви хочете розсмішити бога, розкажіть йому про ваші плани».

Також Співаковський сказав, що вирішив перехитрити Шовковського, але голкіпер його просто зробив.

«Якось наприкінці сезону на стадіоні Динамо я підходжу і кажу: «Олександре, знаєте, одна розумна людина на запитання про плани завжди відповідає: «Якщо ви хочете розсмішити бога, розкажіть йому про ваші плани». У зв'язку з цим у мене запитання: які у вас плани на міжсезоння?!». Шовковський на мене подивився і каже: «Я згоден із цією розумною людиною», - сказав Співаковський.

Шовковський усю свою кар'єру провів у київському Динамо і зіграв за столичний гранд у 636 матчах. Також на його рахунку 92 поєдинки за національну команду України.

Зараз колишній голкіпер виконує обов'язки головного тренера столичного гранда через відсутність Мірчі Луческу.