«Не думаю, що вони знову вийдуть на цей рівень»: легендарний капітан Арсеналу підписав вирок Зінченку і Ко

Переглядів 2273
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
«Не думаю, що вони знову вийдуть на цей рівень»: легендарний капітан Арсеналу підписав вирок Зінченку і Ко
Футболісти Арсенала. Фото: ФК Арсенал
Легенда лондонського Арсеналу, а нині відомий англійський експерт Тоні Адамс, вважає, що команда Мікеля Артети не зможе в наступному сезоні настільки наблизитися до чемпіонства.

Колишній капітан лондонського Арсеналу Тоні Адамс вважає, що звільнення Мікеля Артети може бути кращим рішенням керівництва червоних. 

«Артета творив дива, щоб вивести Арсенал на друге місце, враховуючи гравців, яких він мав. Але коли Мікель значно перевищив результативність і настільки завищив очікування клубу виник негативний результат. Зараз я ні на хвилину не припускаю, що «каноніри» збираються позбутися Артети, але я боюся, що це може бути якнайкраще для них».

На думку 56-річного англійця багато з гравців нинішньої команди цього сезону продемонстрували свій пік.

«Я не хочу звучати як пророк загибелі, але я вірю, що багато хто з цієї команди вже досяг піку. Можливо, це був найкращий сезон для багатьох із них. Не думаю, що вони знову вийдуть на цей рівень».

Тоні Адамс та Олександр Зінченко. Фото: GettyImages

Легенда Арсеналу переконаний, що наступного сезону лондонський клуб не буде кидати виклик Манчестер Сіті. На його думку, шансів посісти друге місце для «канонірів» без серйозних трансферів влітку теж буде мало

Адамс вважає, що однією з головних помилок Артети стала відсутність віри в запасних гравців.

«У мене склалося враження, що Артета не надто вірив у своїх запасних гравців. Кожного разу, коли я вигравав чемпіонат з Арсеналом, у нас завжди були чудові запасні гравці, які сиділи на лаві. Девід О'Лірі, Ієн Райт, Мартін Кеоун, Сільвен Вілторд, Фредді Юнгберг, Жилберто Сілва, одні з найкращих гравців в історії клубу, усі в той чи інший момент були дублерами», - цитує Адамса The Sun.

Експерт зазначає, що хоч Арсенал і не настільки потужний, як Манчестер Сіті, зате має набагато кращих вболівальників.

  • Лондонці очолювали турнірну таблицю АПЛ майже 250 днів і втратили чемпіонство, пропустивши вперед Манчестер Сіті.
  • Адамс грав за Арсенал з 1983 по 2002. У складі «канонірів» він провів 582 гри та чотири рази ставав чемпіоном Англії.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв у 33 поєдинках за Арсенал. 26-річний українець забив один гол та віддав два асисти.
X