«Не сподобалося, не сподобалося, не сподобалося…»

Переглядів 104
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Не сподобалося, не сподобалося, не сподобалося…»

Це був, можливо, найнецікавіший тур у цьому чемпіонаті. У семи матчах забито всього шість м’ячів, і взагалі було мало футболу… Що поробиш, такий він сьогодні — наш чемпіонат…

«Шахтар» — «Металург». Якщо стисло — нецікавий був футбол. Як то кажуть — одні не могли, другі не хотіли. Я розумію, що після «Рапіда» «Металург» — поганий мотиватор, але все ж треба вміти збиратись із силами й грати. Інколи пам’ятати про вболівальників. І не треба перехвалювати воротаря Сарнавського: так, він відбив пенальті, проте журналісти вже встигли піднести його до небес. Побачимо, як він у майбутньому виступатиме. До того ж, на іншому боці поля інший голкіпер продемонстрував набагато кращу гру, але Старцева чомусь менше хвалять. Я дуже добре знаю наставника «Металурга» Чанцева, тому дозволю собі підтримати його: порівняно із серединою липня, коли вони програли «Зорі» — 0:6, я побачив прогрес у діях команди. Зокрема, візьмемо перший тайм: з одного боку, донеччани 15 разів ударили по воротах, але не мали жодного голевого моменту, з другого, саме запоріжці мали в цей ігровий відрізок аж дві ситуації, коли потенційно могли відкрити рахунок. Так що треба ще почекати, й «Металург» остаточно вийде з нинішнього крутого піке.

«Говерла» — «Сталь». Цей матч не сподобався ще більше, ніж перший… Не хочу нікого образити, ні футболістів, ані наставників, але в Ужгороді футболу, як такого, майже не було, замість нього ми побачили, даруйте за тавтологію, боротьбу боротьби з боротьбою.

«Волинь» — «Олімпік». Паралельно намагався спостерігати й за цим поєдинком. Напередодні не сумнівався, що господарі переможуть. Так і вийшло — у них сильний тренер. Але, як мені здається, і в цьому чемпіонаті лучани застосують звичну тактику: у першому колі набирають очки, в другому вирішують інші завдання…

«Ворскла» — «Металіст». Найцікавіший матч туру. Може навіть, єдиний цікавий… Особливо сподобалася «Ворскла» (серед гравців — Турсунов): діяли швидко, з бажанням, продумано, вміло. Так, загалом у зустрічі було мало моментів, але в поєдинках такого рангу це звичайна річ.

«Олександрія» — «Чорноморець». Мені вистачило ігор в Ужгороді та Луцьку… Жодного попередження, нульова нічия… даруйте.

«Дніпро» — «Карпати». Надав перевагу паралельній грі…

«Зоря» — «Динамо». З шести поєдинків цього сезону в Запоріжжі «Динамо» відіграло найгірший. Не знаю, може, вони сподівалися легко переграти «Зорю» за рахунок утоми луганців. Але сталося все навпаки: кияни дуже не сподобалися! Гадаю, не на користь їм ідуть позафутбольні фактори — епопея з переходом Ярмоленка, Мбокані, Беланда… Підопічні Вернидуба мали набагато кращий вигляд, були ближчими до перемоги… Цікаво, як динамівці хочуть виступати в Лізі чемпіонів у такому стані?

X