Не тільки Степаненко: свій день народження сьогодні відмічає наставник Шахтаря ван Леувен

Переглядів 666
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Не тільки Степаненко: свій день народження сьогодні відмічає наставник Шахтаря ван Леувен
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Сьогодні, 8 серпня, свій 54 день народження відзначає головний тренер донецького Шахтаря Патрік ван Леувен. Зі святом спеціаліста вже привітали в УПЛ та його клубі.

Сьогодні, 8 серпня, але 1969 року в голландському містечку Ассен з’явився на світ майбутній головний тренер донецького Шахтаря Патрік ван Леувен.

Професійна кар’єра гравця у ван Леувена не склалася: він провів всього два сезони у великому футболі захищаючи кольори двох клубі зі своєї батьківщини – Спарти з Роттердаму та нижчолігового Гелмонд Спорт.

Шахтар поздоровив свого головного тренера та побажав успіхів.

«Вітаємо головного тренера й бажаємо миру, добра, міцного здоров’я та сімейного благополуччя, нових професійних перемог і звершень, яскравих матчів, великих досягнень і трофеїв, здобутих разом із Шахтарем!», – йдеться у вітальному поздоровленні на офіційному сайті Шахтаря.

Не забули про свято наставника донецького Шахтаря в керівництві української Прем’єр-ліги.

«Уже з першого сезону праці у нас головним тренером Ви зарекомендували себе першокласним фахівцем, який, окрім результату, вміє поставити команді гру, яка викликає насолоду!

Триває Ваш другий сезон, який приносить свої радості й випробування. Бажаємо Вам успіху й великих результатів, зокрема, на міжнародних полях! Удачі, терпіння й незламної волі!», – саме такими словами привітали ван Леувена на офіційному сайті УПЛ.

  • Новий тренер помаранчево-чорних в минулому чемпіонаті УПЛ очолював луганську Зорю, фінішувавши з нею на третій позиції. 
  • Саме Паріка ван Луевена було визнано найкращим тренером минулого сезону УПЛ за підсумками анкетування клубів.
  • В якості тренер голландець провів 32 матчів у чемпіонаті України (УПЛ): 21 перемога, 5 нічиї, 6 поразок. 
  • Раніше ван Леувен був координатором та директором Академії Шахтаря (2006-2013).
  • Окрім Зорі та Шахтаря Патрік ван Леувен працював головним тренером у Маккабі з Тель-Авіва.