Не всі згодні: джерело розкрило деталі телепулу і трансляцій нового сезону УПЛ

Переглядів 379
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
Не всі згодні: джерело розкрило деталі телепулу і трансляцій нового сезону УПЛ
Трансляції чемпіонату України будуть на Setanta Sports, колаж: FanDay
Клуби Української Прем'єр-ліги провели зібрання, на якому спробували вирішити питання єдиного телепулу, а також обрати офіційного транслятора.

Представники команд провели онлайн-конференцію з головою УАФ Андрієм Павелком та представниками Setanta Sports. Як повідомляє журналіст Роман Бебех, позицію щодо єдиного телепулу підтримує більшість клубів УПЛ. За його словами лише Динамо, Дніпро-1, Зоря і Рух утрималися.

Якщо телепул все ж буде, то всі матчі будуть транслюватися на OTT-платформі Setanta Sports. Частина матчів повинна увійти у пакет для вільного доступу до ТБ. Також розглядається трансляція матчів на YouTube з невеликим запізненням.

З іншого боку, інсайдер Ігор Бурбас стверджує, що Рух – єдиний, хто проголосував проти, а Динамо, Дніпро-1, Зоря утрималися від рішення, їм було надано тиждень для роздумів.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Українська Прем'єр-Ліга (@upl.ua)

Що стосуєтьс суми за телеправа, то на перший сезон Setanta Sports виділяє 3,2 міліони долларів. Половина коштів надійде клубам, інша - на виробництво трансляцій.

Раніше президент Руха Григорій Козловський та його колега з Інгульця Олександр Поворознюк закликали клуби УПЛ віддати телеправа на трансляцію загальнонаціональним каналам.

Нагадаємо, що основним транслятором матчів УПЛ були ТК Футбол 1/2/3, які припинили своє існування після рішення холдингу SCM Ріната Ахметова про вихід з українського медіабізнесу. Домашні матчі Динамо, Зорі та Дніпра-1 транслювалися холдингом «1+1» Media.