«Необхідна негайна та рішуча реакція»: Суркіс жорстко висловився про можливий допуск росії до Олімпіади

Переглядів 464
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Необхідна негайна та рішуча реакція»: Суркіс жорстко висловився про можливий допуск росії до Олімпіади
Григорій Суркіс. Фото: ФК Динамо
Григорій Суркіс, що є почесним членом УЄФА та секретарем Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту, висловив стурбованість допуском російського спорту до західних та світових змагань.

Григорій Суркіс зробив офіційну заяву на сайті Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту з останніх подій навколо російського футболу та можливого допуску російських спортсменів на Олімпіаду 2024 року в Парижі.

Суркіс закликав міжнародні футбольні організації заборонити проводити товариські матчі європейських команд з російськими клубами.

«І хоча ці «товариські» матчі несуть лише неофіційний статус, вони є прикладом ганебного та неприпустимого порушення режиму ізоляції країни-агресора, адже прямо суперечать рішенням ФІФА та УЄФА».

Нещодавно стало відомо про проведення зустрічі РФС із представниками УЄФА, де обговорювалося питання щодо можливого повернення російських збірних та клубів у міжнародні турніри.

«Українські клуби вирішили не проводити матчів із командами, які грали з російськими клубами. Однак необхідна негайна та рішуча реакція з боку міжнародних спортивних організацій. Я переконаний, що зі свого боку ми маємо відстоювати позицію щодо повної та безумовної ізоляції агресора».

Після початку війни у лютому 2022 року ФІФА та УЄФА позбавили росію права на її території міжнародних змагань та доступу до змагань у Європі та світі.

Організації повністю виключили російські команди із турнірів під своєю егідою. Таким чином, ні збірні команди, ні клуби Росії не можуть брати участь у міжнародних стартах.

Також Суркіс закликав керівництво МОК вжити заходів щодо недопуску російських та білоруських спортсменів до літніх Олімпійських ігор 2024 року.

«З початком повномасштабної війни проти України двері світового спорту перед росією зачинилися. І вони мають бути закриті й надалі.

Навіщо їм міжнародний спорт Олімпіада – західний світ, який вони постійно так щиро проклинають? Ні про яку нейтральність не може йтися, поки ворог продовжує війну».

Літні Олімпійські ігри відбудуться з 26 липня до 11 серпня 2024 року в Парижі.