Обміліла «Ворскла»…

Переглядів 204
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Напередодні поєдинку в Інтернеті з’явилася інформація про зацікавленість харківського «Металіста» в придбанні зразу трьох лідерів «Ворскли» — Дедечка, Громова та Чеснакова. Отож цілком природно, що серйозно захвилювалися не тільки вболівальники «зелено-білих», а й, можливо, самі названі футболісти.

У господарів через травму був відсутній Янузі. А ось гравці гостей Сантана та Рієра відновилися після ушкоджень, і Григорчук одразу кинув їх у бій. «Ворскла», як і в попередньому поєдинку, знову пропустила в дебюті матчу. А ось відігратися цього разу полтавцям так і не вдалося. Забивна серія команди Василя Сачка перервалася, а «моряки» вкотре підтвердили, що мають найкращий захист у лізі.

Полтавці «заробили» собі нео­бов’язковий кутовий, після розіграшу якого Дедечко не вгледів за Ковальчуком, а той невідпорно пробив головою. Далі «Чорноморець» продовжував грати першим номером і повністю контролював гру. «Моряки» діяли злагоджено, дисципліновано й потужно. Григорчук переграв Сачка тактично. Насамперед він і його підопічні не дозволили полтавцям грати в їхній фірмовий фланговий футбол із небезпечними гострими передачами у штрафний майданчик, відтак звели до мінімуму кількість порушень правил, що могли призвести до небезпечних стандартів у виконанні господарів. Атакувальна ланка ворсклян (Ребенок — Міщенко — Громов — Яхович) майже нічого небезпечного біля воріт Безотосного так і не створила. У першому таймі запам’ятався лише небезпечний удар Міщенка. У другій 45-хвилинці «Ворскла» дещо додала, а підопічні Сачка намагалися рахунок зрівняти. Але вихід сам на сам змарнував Яхович, постріл із далекої відстані Скляра був трішки неточним, як і удар у падінні Ткачука після подачі з кутового. А на останніх секундах підключення до атаки Пердути, а ще намагання пробити головою у чужому штрафному майданчику Непогодова «Ворсклі» так і не допомогли. У гостей міг відзначитися Антонов, але він не влучив у порожні ворота з кількох метрів. Бобко підступно пробивав метрів із двадцяти. Але й одного забитого м’яча (вже вп’яте у чемпіонаті) «Чорноморцю» вистачило, щоби здобути перемогу. Тепер одесити спокійно можуть готуватися до вирішальних матчів у Лізі Європи.

Володимир ГОЛУБНИЧИЙ.

X