ОДЕСИТИ ВЖЕ ВИТЯГЛИ 17 ТУРІВ, ВИТЯГНУТЬ ІЩЕ

Переглядів 141
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Віктор ГРАЧОВ, екс-гравець «Шахтаря».

«Ворскла» — «Чорноморець». Мене інколи запитують: як довго витримає «Чорноморець» з притаманним йому суперпрагматизмом. І, хоч як дивно це прозвучить, вони вже витягли 17 турів, вони на другому місці в турнірній таблиці, до зими їм залишилося провести ще одну зустріч — із «Шахтарем». А там хтозна, що станеться? Може, вони ще витягнуть… Так, я пам’ятаю, що торік в інтерв’ю вашій газеті скептично висловлювався про роботу Григорчука. Проте час усе розставляє по своїх місцях, люди, як живий організм, змінюють свою думку. Ось, приміром, я в перші два-три роки негативно ставився до роботи Луческу в Донецьку, проте минув час, прийшли визначні результати, тому за останні п’ять років я про Мірчу можу тільки позитивне сказати. Та ж ситуація й щодо Григорчука: справді, торік я не вірив у нього, проте нині змінив думку, бо бачу, як він працює. І наслідки цього є: гра, почерк, результати, хороша селекція і т.д… Життя йде, тому, якщо орієнтуватися на день учорашній, нічого позитивного не отримаємо. Жити треба нинішнім і завтрашнім днем — тільки тоді прийде успіх… Повторюю: якщо людина розумна, вона постійно змінюється, її погляди еволюціонують.

Безумовно, футбол, практикований «Чорноморцем», можна трактувати по-різному: комусь таке подобається, іншим — ні. Італійці ось уже півстоліття практикують закритий футбол — і скільки вони виграли! А ми недавно в Парижі вирішили позмагатися з господарями поля у відкритий футбол, у результаті чого до Бразилії не їдемо.

«Дніпро» — «Іллічівець». Цього року маріупольці сумарно програли дніпрянам із рахунком 10:1… Я не знаю, як це пояснити. Може, Микола Павлов, повертаючись додому, перебуває в надто розважливому настрої? Може, для його «Іллічівця» «Дніпро» є надто зручним опонентом? Або навпаки — для дніпрян грати з іллічівцями легко й комфортно?

«Динамо» — «Говерла». Мені дуже не сподобалася робота арбітра у цьому матчі: тут вам і другий гол, який Ленс провів рукою, й перший, коли Мбокані, як на мене, перебував у офсайді. Мене вже дістала тема роботи п’яти арбітрів на матчах ПЛ — навіщо вони, якщо й так нічого не бачать… Як казав колись Микола Петрович Старостін: «3:0 і 3:1 — різні результати: другий свідчить про те, що ми виграли у сильної команди». Тут мені нічого додати.

«Карпати» — «Металург» Д. Хороша гра — ймовірно, найкраща в турі. Уважаю, що рахунок реально відображає те, що коїлося на полі: й ті, й ті мають бути задоволені ним. Так, мені жаль Ташуєва — все-таки втрачати перемогу за шість хвилин до кінця — непросто. Утім, львів’яни знову вирвали гру зав­дяки бойовитості — тому вони й заслужили на цей бал… Болбата повертати у «Шахтар» — зарано, він не витримає конкуренції. Нехай поки виступає в «Металурзі», а там подивимося.