Олег КІРШОВ: «Маємо надію, що нинішній сезон «Миколаїв» благополучно дограє»

Переглядів 116
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Віце-президент «корабелів» розповів про останні зміни в клубі та перспективи в другій частині чемпіонату

— Олеже Івановичу, всю зиму «Миколаїв», без перебільшення, лихоманило. Тривалий час відкритим залишалося питання щодо майбутнього клубу. На сьогодні, коли до старту другої частини змагань залишається менше трьох тижнів, які подальші перспективи «корабелів»?

— «Миколаїв» сьогодні живе надією. Нині тривають перемовини та пошуки бажаючих допомогти клубу. На словах охочих у нас вистачає, утім, коли справа доходить до реальних дій, люди відмовляються сідати за стіл переговорів. Писали в пресі, що Анатолій Валєєв (який свого часу обіймав посаду очільника клубу) готовий стати президентом. Але минуло два тижні, а обіцяних інвесторів та плану виходу із тієї ситуації, в якій опинився клуб, ніхто так і не дочекався. Ми ж, у свою чергу, за таких обставин поступово розрахувалися з боргами. Задоволені гравці чи ні, але на сьогодні юридично претензій до нас немає. Борги якщо й залишилися, то ще за 2012 рік, від яких ми не відмовляємося й обіцяємо поступово ліквідувати.

Та все ж позитивні зрушення у нас є. За кілька днів до заявки команди на весняну частину змагань я зустрівся з Володимиром Погорєловим, президентом аматорського клубу «Степове», який виступає на першість області. До нього звернулися з пропозицією об’єднатися до червня й спробувати попрацювати спільно. Чому? У цієї людини є фінансові можливості, яких нам наразі бракує. Нам пішли назустріч, за що, звісно, хотілося б висловити слова подяки пану Погорєлову.

Та хотів би зауважити, що на цьому пошуки потенційних інвесторів та охочих нам допомогти тривають. Із понеділка заплановано кілька зустрічей, де намагатимемося залучитися підтримкою для далекоглядних перспектив клубу.

— Фінансові тили Володимира Погорєлова дозволять команді принаймні без збоїв дограти цей чемпіонат?

— Причин для серйозних хвилювань наразі не бачу. Ми вже сплатили борг (83 тис. гривень) перед колишніми гравцями, інакше би з нас могли зняти троє очок. Також сплатили 126 тисяч гривень — внесок ПФЛ. Тепер очікуємо обіцяних фінансів від міськвиконкому, які вже би мали отримати. З цього приводу розмовляв із мером Миколаєва, який мене запевнив, що є група людей, які готові виділити кошти на клуб. Маємо надію, що нинішній сезон благополучно дограємо. Який буде результат, це вже інше питання. Самі ж бачимо, в яких умовах доводиться збирати та готувати команду.

— Якщо я вас правильно зрозумів, питання щодо посади президента клубу залишається відкритим, й не факт, що його вдасться вирішити до початку змагань?

— Особливо цей тиждень і наступні триватимуть переговори. Але зауважу, що очільником ФК має стати людина, яка буде в змозі стабільно фінансувати «Миколаїв». Якщо ми на 105 відсотків будемо впевнені в цій людині, вона й отримає посаду.

— Що стосується менеджменту, ситуація загалом зрозуміла. А як бути з кадрами? Ви розповіли про об’єднання з ФК «Степове». Відповідно, на цей кадровий потенціал і розраховуєте навесні чи все ж будуть ще й новачки?

— 2 березня у нас день заявки. За «Миколаїв» виступатимуть ті виконавці, що залишилися, та гравці із ФК «Степове». Але не виключаю, що ми ще дозаявимо кількох вільних агентів, які матимуть бажання прогресувати в нашій команді.

— Під чиїм керівництвом «корабели» готуватимуться до змагань?

— Поспілкувавшись, дійшли згоди, що Анатолій Ставка, оскільки в нього є ліцензія, буде головним тренером. Допомагатимуть йому Віктор Журов, Володимир Пономаренко та Юрій Смагін.

— Олеже Івановичу, до поновлення змагань залишається трохи менше трьох тижнів. Уже визначилися в місцем проведення зборів?

— До кінця минулого тижня чекали, поки деякі виконавці дограють на першості області. З понеділка наша команда вже об’єдналася із ФК «Степове» і готуватиметься поки що в Миколаєві. Але полів для плідної підготовки в нас немає, тож найімовірніше вирушимо на два тижні у Нову Каховку чи Нікополь, де є сприятливі для цього умови.

Олександр ТРАВЯНКА.

X