Олександр ГЕЛЬШТЕЙН: «Четверте місце — це однозначно не межа «Геліоса»

Переглядів 119
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Президент «сонячних» запевнив: попри серйозні претензії до арбітражу, його команда рук не опускатиме, а боротиметься за місця в трійці призерів

— Олександре Матвійовичу, поговорити з вами хотілося про звернення, яке було недавно опубліковане на сайті клубу та стосувалося суддівства домашніх матчів «Геліоса» («УФ» попереднього числа опуб­лікував його в повному обсязі. — О. Т.). Минув уже деякий час, скажіть, чи послідувала бодай якась реакція?

— Наразі жодної реакції.

— А чого тоді принаймні сподівалися?

— За великим рахунком, я усвідомлюю, що реакції ніякої й не буде. У першу чергу, хотіли спільноті донести всю суть ситуації. Можливо, на нас і звернуть увагу, й надалі подібне з нашим клубом не відбуватиметься.

Як «Геліос» діятиме далі? У зверненні говорилося, що команда може вдатися до бойкоту матчів чи навіть знятися зі змагань. Невже готові піти на крайнощі?

— Та ні. Я у футбол вкладаю гроші вже багато років. І через дивні рішення певних людей зав’язувати не збираюся.

— У трьох матчах до арбітрів були претензії різного характеру: від упередженості до помилок через брак досвіду. Можливо, це банальний збіг обставин, що ваша команда потрапила в таку собі немилість із боку арбітрів?

— Якби ж арбітру було 20 років і він уперше обслуговував поєдинок, то це одне. А коли деяким рефері вже під тридцять, і за плечима чималий досвіт роботи у цій справі, то ви мені пробачте… Тому списувати все на помилки можна, але всьому ж є межа. У нашому випадку варіант із молодістю та браком досвіду не пройде. Для мене не зрозуміло, як можна, перебуваючи за три метри від епізоду, не помітити порушення правил?

— Зрештою, й поскаржитися офіційно нікому не можете…

— Не можемо, так само як і не знаємо, як суддівський корпус учинив чи може вчинити стосовно цих суддів. Інформація закрита, тому подібні речі пишемо радше для свого самозаспокоєння.

— У зверненні згадувалося й про так звану змову проти вашого клубу. Скажіть, кому за нинішньої ситуації в країні може заважати «Геліос»?

— Мова йшла не конкретно про клуб. Ми ж відправили вже не один протест. Можливо, комусь і не подобаються такі наші дії, й нас банально захотіли провчити…

— А в останньому матчі з «Гірником-Спортом» (0:0) у вас після гри були претензії до дій арбітра?

— Претензії були та стосувалися неузгоджених дій головного судді з боковим. Також попросили в «Гірника-Спорту» відео з трьох камер, вивчатимемо його, адже маємо питання щодо кількох зафіксованих офсайдів у наших футболістів. Тобто зауваження більше стосувалися бокових рефері.

— Чи впливають ці помилкові дії з боку арбітрів на внутрішньокомандний мікроклімат?

— Хлопці трохи пригнічені, адже через такі дії недобрали кількох очок. Але рук ніхто не опускає.

— І все ж, попри всі ваші заяви, команда порівняно з минулим сезоном досить упевнено почала чемпіонат. І як результат — четверте місце в турнірній таблиці після дев’яти зіграних турів. У новому чемпіонаті ми побачили дещо інший «Геліос». У чому запорука успіху?

— У першу чергу, хотів би відзначити наш збалансований склад. Хлопці, які підсилили колектив іще взимку, мали вдосталь часу, щоби добре порозумітися на полі. Улітку ж склад особливо не змінювали, запросивши лише чотирьох нових виконавців. Отож, по-новому налагоджувати гру не довелося. І як результат, узгоджені дії команди й зіграли ключову роль у хорошому старті на початку нової першості.

— За нинішньої ситуації в країні серйозні проблеми, зокрема фінансового характеру, переслідують багатьох представників не лише першої ліги, а й вищого дивізіону. Наскільки наразі міцні фінансові тили «Геліоса»?

— Приховувати не буду, стало, звісно, трохи тяжче. Але поки тримаємося.

— Знаю, у вас була затримка з виплатою заявкового внеску ПФЛ…

— Мова про незначні цифри, тож жодних проблем у цьому я не бачу.

— Четверте місце «Геліоса» в турнірній таблиці — це межа можливостей команди?

— Судіть самі: за дев’ять зіграних турів, через уже згадані обставини, ми не дорахувалися певної кількості очок. Як мінімум, ми мали би перебувати наразі на другому місці. Тому четверте місце — це однозначно не межа «Геліоса».

— Яке ж тоді завдання отримала команда перед початком сезону?

— Хлопці отримали завдання першу частину змагань завершити щонайменше на третьому місці.

— Як гадаєте, ваші підопічні впораються?

— Час, звісно, покаже, але все реально.

Олександр ТРАВЯНКА.