Олександр КАРАВАЄВ: «Можливо, «Олімпік» переоцінив свої сили»

Переглядів 115
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Асистент одного з п’яти м’ячів у ворота донеччан прокоментував старт другого кола для «Зорі»

— Іще за місяць до гри з «Олімпіком» налаш­товувалися на це протистояння, — взяв слово півоборонець луганців. — Попри статус дебютанта, розуміли, що суперник перебуває вище нас у турнірній таблиці. Тим паче, восени вони обіграли нас, отож дуже хотіли взяти реванш. Окрім того, перед нами стоїть завдання — посісти якомога вищу сходину.

— Відчувалося, що це була перша календарна гра?

— Авжеж, адже до цього були лише товариські поєдинки, на які зовсім інше налаш­тування. Певне, спочатку був якийсь острах за результат, але після двох забитих м’ячів ми відчули впевненість і розкутіше почувалися на полі.

— Чи відчули різницю між турецькими газонами і полем на «Славутич-Арені»?

— Якщо чесно, дуже зрадів якості газону. Особливо на тлі побаченого в матчі «Чорноморець» — «Іллічівець». Порівняно з полем у Дніпропетровську в нас був просто ідеальний газон.

— Швидкі голи — вказівка головного тренера?

— Ми регулярно (двічі-тричі на тиждень) відпрацьовуємо стандартні положення. Юрій Вернидуб просить приділити цьому елементу гри особливу увагу. За словами наставника, хороші команди левову частину м’ячів забивають саме після виконання стандартів. Як бачимо, Юрій Миколайович має слушність, і це приносить свої плоди.

— П’ять влучень — наслідок ваших успішних дій чи помилок суперників?

— Не можу говорити за суперників, адже не знаю, які в них були вказівки від тренера. Проте все, що від нас вимагалося, ми втілили в життя. Отож, вважаю, що така кількість результативних ударів — заслуга всієї нашої команди.

— Приємно, що луганський колектив не збавляв обертів за зручного гандикапу. Це був згаданий реваншистський настрій?

— Як на мене, це радше від того, що всі скучили за футболом. Узимку була дуже довга пауза, впродовж якої відбувалися лише спаринги. Відтак виникло максимальне бажання проявити себе. До того ж, тренери нам завжди кажуть, аби, попри перевагу, не зупинялися на досягнутому.

— Завершилась перестрілка голом «олімпійців». Десь команда розслабилась чи підсіла функціонально?

— Думаю, просто зменшилась концентрація. Отож на десять хвилин утратили конт-
роль над поєдинком і пропустили непотрібний м’яч.

— Рахунок закономірний? Можливо, донеччани переоцінили свої сили?

— Можливо. З іншого боку, для них ця поразка може мати позитивний характер, як це було на старті сезону. Щодо результату: шкода, що ми не реалізували всі свої моменти.

— Далі — кубковий двобій із «Динамо».

— Ми восени довели всім, що можемо на рівних виступити проти грандів. Упевнений, цього разу нам теж до снаги здобути позитивний результат.

— У вас на один день відпочинку більше.

— Але не скажу, що це обов’язково перевага. Інколи ігровий тонус важливіший за зай­вий день відпочинку. Це питання неоднозначне, тому все побачимо лише в середу.

Євген ДЕМЯН.