Олександр КОВПАК: «Нам кров із носа потрібна була перемога»

Переглядів 307
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Форвард «Ворскли» прокоментував вікторію над «Зорею», забитий м’яч і вагу трьох очок

— Олександре, наскільки важливою для «Ворскли» була перемога над «Зорею»?

— Для нас три очки у цьому матчі були дуже важливими, адже, як на мене, луганський клуб — це прямий конкурент за місця в зоні Ліги Європи. Окрім того, останні матчі ми провели не так успішно, як би того хотілося. Багато поєдинків звели внічию, в деяких зазнали необов’язкових поразок, відтак очкового багажу нам бракувало. Також розуміли, що попереду в нас гра з «Динамо», тому із «Зорею» нам кров із носа потрібна була перемога.

— У зв’язку із цим, чи відповідальність за результат якось тиснула на команду?

— Гадаю, що ні. Власне, гра показала, хто хотів більше перемогти, тож у психологічному плані це аж ніяк не позначалося. Нас, звісно, серйозно налаштовували, але й так усі розуміли значення цієї зустрічі для нашої команди.

— У моменті з першим голом ви біг­ли поруч із Гордієнком, котрий й зрізав м’яч у власні ворота. Якщо, скажімо, сфера якимось чином оминула захисника «біло-чорних», змог­ли би завершити передачу Янузі?

— Я біг зовсім поряд і контролював ситуацію. Гадаю, якби він пропустив, я зміг би переправити м’яч у ворота. Можливо, як варіант, захисник «Зорі» міг би десь зачепити м’яч, тим самим дезорієнтувавши мене, але я — нападник, отож повинен відчути момент, передбачати подібні ситуації. Добре, що так закінчилося, й я нітрохи не жалкую, що стався автогол.

— Чи стало «Ворсклі» грати легше після забитого м’яча?

— Так, у нас з’явилося більше впевненості. Ми відчували, що перебуваємо у виграшній ситуації, ніж суперник, і психологічна перевага була на нашому боці. Ми створили достатньо моментів, і цей гол, який фактично стався в роздягальню, значно нам посприяв у досягненні позитивного результату. На другий тайм уже виходили й діяли з позиції сили.

— Коли забивався другий м’яч, Янузі віддавав вам передачу п’яткою, в оточенні трьох захисників суперника. Ахмед вас інтуїтивно відчув, чи ви йому підказали, куди пасувати?

— Точніше: він не п’яткою віддавав, а з півоберту. А куди пасувати? Я йому підказував, він одразу зорієнтувався, віддав класну передачу, й мені вдалося вийти на рандеву з кіпером.

— За перемогу над «Зорею» футболістам «Ворскли», часом, не обіцяли якісь підвищені преміальні?

— Ні, не обіцяли. У нас усе стабільно, й те, що оговорювалося перед початком сезону, все виплачується. Ми поступово рухаємося до своєї мети, й преміальні виплачуються згідно з контрактними умовами. Подивимося, на якій позиції ми завершимо чемпіонат, тоді, можливо, преміальні можуть і переглянути.

— Наступний поєдинок ворскляни проведуть удома проти лідера — «Динамо». У зустрічі проти «біло-синіх» усерйоз розраховуєте взяти очки?

— Звичайно. Якщо проти динамівців зіграємо з таким же настроєм і бажанням, як це було в матчі з «Зорею», впевнений, залікові бали від нас нікуди не дінуться. Наскільки мені відомо, «Динамо» легко в Полтаві ніколи не було, відтак розраховуємо не тільки дати гідний бій, а й позбавити киян очок.

Роман КИРІЄНКО.