Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми били «Дніпро» його ж зброєю»

Переглядів 191
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Капітан «Динамо» підсумував перемогу своєї команди над дніпропетровцями

— Матч взагалі був дуже непростий, — розпочав розмову Шовковський. — Налаштовувати нас на гру було зайвим — як-не-як зустрічалися з принциповим суперником. Та й цілі наші й «Дніпра» всі прекрасно знають — за «золото» боремося!

— У чому секрет перемоги?

— Ми били «Дніпро» його ж зброєю. Це стандартні положення й швидкі контратаки.

— Гра «Дніпра» виявилася очікуваною, дніпряни виглядали так, як ви й передбачали?

— Ми прекрасно знали сильні й слабкі сторони суперника. В якому ключі буде діяти ця команда і за рахунок чого вона може добитися результату. Багато попрацювали над тактикою. Особливо готувалися до стандартів. Щось вийшло в нас, щось ні, але рахунок — на табло, і він сприятливий для нас. Тож будемо тепер готуватися до наступних поєдинків.

— Напевно, найскладнішим моментом для вас був вихід на ворота Калинича. Як вдалося відбити удар упритул?

— Діяв за ситуацією. Розумів, що потрібно зближуватися з форвардом, був відкритий ближній кут. Виставив ногу, намагаючись закрити велику частину воріт. Якщо не пропустив, значить не помилився.

— У першому таймі у вас практично не було роботи. Здалося, що ви навіть змерзли?

— Вам дійсно здалося. Ну, мені ж не 20 років. Потрібно було тримати себе в тонусі, тому активно рухався в межах штрафного майданчика.

— Дивно було бачити, як ви після матчу пішли в сторону дніпропетровських «ультрас», аплодуючи їм. Що ви цим хотіли показати?

— Я завжди намагаюся, в залежності від команд, з якими ми граємо, подякувати вболівальникам. Вони приходять на стадіон і дарують свою любов місту, клубу, за який вони переживають. Інша справа — взаємини не завжди складаються нормальні. Переживання за свою команду не може виражатися неповагою до команди суперника, нецензурними висловлюваннями на її сторону. Історично так склалося, що між уболівальниками «Дніпра» і «Динамо» хороші взаємини, і тому мені було приємно подякувати дніпропетровським фанатам. Незважаючи на те, що їх команда крупно програла, вони продов­жували вірити в неї, і це варто поваги.

— А взагалі як вам атмо­сфера на «Дніпро-Арені»?

— Прекрасна. Дуже приємно грати, коли стадіон майже забитий, коли вболівальники так підтримують свої команди, як сьогодні.

— Тепер після такої перемоги «Динамо» заграє ще впевненіше?

— Сподіваюся. Такі перемоги завжди додають сил.

— Ви згодні з тими, хто називав цей матч грою за золоті медалі?

— «Дніпро» — дуже сильна команда, але до закінчення сезону ще дуже багато турів! Поки нічого не зрозуміло.

Олександр ПЕТРОВ.

X