Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «УЖЕ НАБРИДЛИ ЗАПИТАННЯ ПРО ВІДСТАВКУ БЛОХІНА»

Переглядів 177
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Голкіпер «Динамо» дистанціюється від подій у клубі

10 грудня в дворику НСК «Олімпійський» відбулась одна з подій у рамках святкування 90-річчя головного стадіону держави.

Якщо звернутися до історії, «УФ» докладе свої п’ять копійок, то Червоний стадіон ім. Троцького — нинішній НСК — відкрили в Києві влітку 1923-го.

На початку дійства присутнім показали відеоряд із літописом «Олімпійського», де миготіли чимало фактографічних помилок — неправильні дати, факти, навіть свого роду фальсифікації, коли показували відео, котре до прив’язаного з ним історичного моменту не мало ніякого відношення. Втім, «піпл схавав»…).

Уся церемонія поділилася на дві умовні частини: на сцені відбувалося вшанування хлопчиків шести вікових груп, чиї команди стали переможцями першості столиці України, а періодично це переривалося виступами ветеранів футболу Києва. Попри те, що в залі були присутні беззаперечні легенди (Мунтян, Дем’яненко, Заваров), найбільшу увагу журналістів прикувала постать нинішнього гравця «Динамо» Олександра Шовковського, який відповів на низку запитань

Отож, кіпер «Динамо» про…

Підсумки 2013-го

— Хоча осіння частина чемпіонату України завершилася, для «Динамо» рік ще не закінчився, попереду один матч, після якого й можна буде підбити підсумки.

Про нацзбірну

— Я вже, як відомо, не є гравцем збірної України, тому мені коментувати виступ команди та хлопців у відбірковому циклі не з руки. Але як уболівальник національної команди я, природно, розчарований, що не вдалося пройти збірну Франції. Шанси для цього були.

Про свій перший матч на НСК

— Якщо говорити про серйозні матчі, то це була гра з «Кременем». Точну дату не пригадую, але пам’ятаю, що тоді ми не змогли виграти, й матч для київського «Динамо» закінчився внічию — 1:1.

Про можливу відставку Блохіна

— Ми не граємо за Петрова, Іванова або Сидорова. Ми виходимо на футбольне поле відстоювати свою футбольну честь, у тому числі. Кожен футболіст виходить на поле зі своєю енергетикою, зі завданнями, які на нього покладає тренерський штаб. А хіба за вболівальників, які прийдуть нас підтримати, ми не несемо відповідальність? Я виходжу грати на футбольне поле не тому, що Блохін головний тренер, але, оскільки він мені довіряє, я хочу довести, що він недаремно це робить… Занадто багато говорять про цю відставку, й уже набридло. Ми виходимо на футбольне поле для того, щоби перемогти. А всі ці запитання треба ставити не мені.

Олександр НОЙКОВИЧ.

X