Олександр ВОЛОВИК: «Не треба згадувати про поразку в Дніпропетровську»

Переглядів 171
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Центрбек «Шахтаря» поділився думками про майбутній центральний матч туру з «Дніпром»

— Олександре, чи здивувалися, коли після тривалого «мовчання» у стартовому складі проти запорізького «Металурга» у цент­ральній зоні захисту з Кучером Містер виставив саме вас? Спокійно поставилися до такого вибору?

— Досить спокійно, адже я знав, що в Ярослава Ракицького травма, тож про те, що гратиму проти запорізького «Металурга», Містер мені сказав заздалегідь.

— Ви досвідчений гравець, але у «Шахтарі після переходу майже не грали. Ходили чутки, що повернетеся в донецький «Металург». Чи справді у вас було таке бажання?

— Бажання в мене було й є одне — грати! Але зараз я у «Шахтарі», відтак через напружену роботу на тренуваннях намагаюся пробитися в основу.

— Попри 3:0, запорізький «Металург» створив удосталь небезпечних моментів біля воріт «Шахтаря». Це — нормально?

— Якщо суперник створив багато моментів, значить, наш захист десь не дограв. Але, зауважу, що в нас уся команда атакує, й уся команда захищається. Що ж стосується запорізького «Металурга», то зараз він став набагато сильнішим, аніж у першому колі. Це дуже хороша команда, яка своєю грою заслуговує бути в турнірній таблиці значно вище.

— Якщо Мірча Луческу залучить вас до складу команди проти «Дніпра», чи готові до цього?

— За той час, що перебуваю у «Шахтарі», вже зрозумів вимоги Містера і філософію гри, яку намагається втілити на полі команда. Тому, якщо довірять місце у стартовому складі, буду радий.

— У складі донецького «Металурга» ви неодноразово протистояли «Дніпру». У чому може бути особливість гри проти дніпропетровців?

— Головне — не поступитися в боротьбі, бажанні, та ще — не згадувати поразку, якої ми зазнали в Дніпропетровську в першому колі. Щоби та невдача не тиснула психологічно.

— Після того, як у «Металісті» почалися фінансові проблеми, «Дніпро» більшість називає ледь не головним конкурентом «Шахтаря» в боротьбі за «золото». Ви теж так уважаєте?

— Я би не став скидати «Металіст» із рахунків. Упевнений, харків’яни, а також «Дніпро» та «Динамо», будуть до кінця боротися за перше місце. Ще багато ігор, і вся боротьба, вважаю, попереду.

— Після відновлення чемпіонату саме «Дніпро» показав найвидовищніший і гармонійний футбол. Це насторожує «Шахтар»?

— Зараз вистрілив «Дніпро», а наступного туру, може, ми або «Динамо» чи якась інша команда… Але не заперечую, що дніпропетровці зараз перебувають у хорошій формі. Тим цікавіше буде матч на «Донбас Арені».

— Легіонери «Чорноморця» втекли внаслідок напруженої суспільно-політичної ситуації в Украї­ні. Як почуваються сьогодні бразильці «Шахтаря»?

— Якщо ніхто не пішов, значить, у нас все нормально.

— Найкращий гравець Украї­ни на сьогодні — Коноплянка — може один обіграти «Шахтар»?

— Ні.

— А хто у складі «Шахтаря» — Бернард чи Дуглас Коста — може вирішити долю зустрічі на користь своєї команди?

— У нас на результат працює вся команда. А завершити зусилля партнерів точним ударом може майже кожен, у тому числі й Бернард із Костою. Головна сила «Шахтаря» — в командній грі.

— Із ким вам комфортніше грати у центральній зоні захисту: із Чечером раніше в донецькому «Металурзі» чи з Кучером зараз у «Шахтарі»?

— Порівнювати гравців, на мій погляд, некоректно. Просто зі Славою Чечером ми грали разом майже шість років. Тому взаєморозуміння в нас було ідеальне. Із Олександром Кучером ми тільки притираємося. Чечер і Кучер — обидва сильні, класні футболісти, кожен зі своїми ігровими козирями.

— Як вважаєте, може, в зв’язку з політичною ситуацією в країні, варто було би «заморозити» чемпіонат, визнавши підсумковий вигляд такий, який є на даний момент? А з літа вже проводити наступний турнір?

— Мені, навпаки, здається, що спорт у цілому і футбол зокрема об’єднає людей у цій непростій ситуації. І минулий тур чемпіонату показав, що вболівальники скучили за футболом і вони поводилися спокійно, ніде не було ексцесів. Знайшли навіть взаєморозуміння раніше непримиримі ультраси «Шахтаря» та «Динамо». Це говорить багато про що.

— Чи не вважаєте, що суботній матч із «Дніпром» прирівнюватиметься для «Шахтаря» до «золотого»?

— Майбутній матч із «Дніпром» стане для нас одним із ключових у другому колі.

— Дайте свій прогноз: «Шахтар» — «Дніпро» —?

— Перед грою краще не загадувати. Вибачте, я цього робити не буду.

— На всіляких форумах частенько доводилося читати, що «Шахтареві» ніхто не зможе перешкодити знову стати чемпіоном, що справа вже вирішена. Ви теж так вважаєте?

— Нам, гравцям, уважаю, не пот­рібно озиратися на те, хто що пише в Інтернеті. Який би не був відрив од переслідувачів, треба боротися до кінця, налаштовуючись по-бойовому на кожен матч.

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X