«Олександрія – це наступна щаблина деградації Динамо»: блогер – про стиль гри команди Ротаня

Переглядів 1677
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«Олександрія – це наступна щаблина деградації Динамо»: блогер – про стиль гри команди Ротаня
Руслан Ротань. Фото: ФК Олександрія
Блогер Михайло Смоловий у власному телеграм-каналі поділився очікуваннями від гри 27-го туру УПЛ між Динамо та Олександрію та детальніше розповів про стиль гри команди Ротаня.

Перед грою 27-го туру української Прем'єр-ліги блогер Михайло Смоловий висловив свою думку стосовно стилю гри Олександрії та перспективи Динамо. Про це він написав у власному телеграм-каналі.

Блогер вітає задум головного тренера Олександрії Руслана Ротаня, але не дуже вірить в його успіх.

«Олександрія – це наступна щаблина деградації Динамо, якщо ІМС (Ігор Михайлович Суркіс – прим. ред.), наприклад, вирішить злити Буяльського (замінивши Булецою), щоб не платити його ЗП, на яку той дійсно награє.

Сам концепт того, що хоче втілити Ротань – це круто. Топ. Здоров’я і наснаги лупати цю скалу. Інша справа, коли будь-яка хороша ідея зустрічається з тими, хто безпосередньо втілюватиме її на полі. Тут проблеми».

Футболісти Динамо. Фото: ФК Динамо

Смоловий аргументував свій скепсис наступним чином:

  • В Олександрії близький до киян відсоток володіння, точність передач і темп
  • Просто порівняйте кількість дотиків до м’яча у штрафному (15.96/90 проти 24.6/90), тож різниця у втіленні територіальної переваги суттєва
  • Особливо помітно по якості середнього удару, вона і в Динамо не найс, але в Олександрії взагалі 0.096 xG

Блогер має пояснення таким показникам.

«Усе через бекграунд гравців. Серед них є таланти й майстри своєї справи, факт. Але більшість нинішньої команди Ротаня формувалася за «бий-біжи» догмами. Тому володіння та гра з позиції сили – не дається швидко. Тож коли заради економії ІМС почне зливати т.з. «досвідчених гравців», то з юнаками з U19 у великій кількості, ІМС отримає... власну Олександрію».

Нагадаємо, що матч між Динамо та Олександрією відбудеться вже сьогодні, 20 травня. Гра розпочнеться о 15:00 за київським часом.