«Ось чому я прийшов»: Зінченко пояснив, чому обрав саме Арсенал після Манчестер Сіті

Переглядів 4984
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Ось чому я прийшов»: Зінченко пояснив, чому обрав саме Арсенал після Манчестер Сіті
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Український захисник Олександр Зінченко розповів про те, як вирішив перейти з Манчестер Сіті до лондонського Арсеналу в літнє трансферне вікно.

Олександр Зінченко перейшов із Манчестер Сіті до Арсеналу минулого літа. Український захисник розповів про те, що на його рішення змінити клуб вплинув головний тренер «канонірів» Мікель Артета, який раніше працював у тренерському штабі «міщан».

«Звичайно, я знав Мікеля Артету з моменту мого переходу до Ман Сіті. Він знає мене як футболіста та як особистість. Вплив, який він мав і має зараз на мене, – дуже великий. Я багато разів казав, що якщо я одного разу покину Сіті, то залишусь в АПЛ лише з одним тренером – з ним.

Коли він запросив мене, ми мали кілька розмов перед приєднанням до Арсеналу. Він сказав, що хоче бачити мене. Розповів про бачення клубу, про план та стратегію. Мені сподобалося все, ось чому я прийшов», – наводить слова Зінченка сайт ArsenalBuzz.

41-річний Артета з 2016 по 2019 рік працював асистентом Хосепа Гвардіоли у тренерському штабі Манчестер Сіті, після чого очолив Арсенал.

26-річний Зінченко провів цього сезону 28 матчів, забив один гол і зробив дві результативні передачі. Олександр виступав за Манчестер Сіті з 2017 по 2022 рік.