«Ось і весь професіоналізм»: Леоненко красномовно відреагував на довіру Реброва до Ярмоленка

Переглядів 25484
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
10 голосів
«Ось і весь професіоналізм»: Леоненко красномовно відреагував на довіру Реброва до Ярмоленка
Сергій Ребров та Андрій Ярмоленко. Фото: П. Кубанов
Колишній нападник київського Динамо Віктор Леоненко вважає, що капітан збірної України Андрій Ярмоленко має піти з команди, звільнивши місце для Віктора Циганкова.

У суботньому матчі іспанської Ла Ліги український вінгер Жирони Віктор Циганков асистував співвітчизнику Артему Довбику. Гол українського дуету врятував каталонську команду від поразки в матчі з Реал Сосьєдадом (1:1).

Водночас Андрій Ярмоленко разом з Динамо зазнав поразки у кваліфікації Ліги конференцій проти грецького Аріса (0:1).

Колишній нападник Динамо Віктор Леоненко відповів на запитання одного зі свої підписників, чи буде головний тренер збірної України Сергій Ребров і надалі ставити в основний склад команди Ярмоленка, попри вдалі виступи Циганкова. 

«Мені самому цікаво. Ось зараз і побачимо, який Ребров професіонал. Я б Ярмоленка вже б давно звільнив від збірної та він і сам повинен здогадатися. Але схоже, що він не може здогадатися, бо зайнятий рекордами. Тоді виходить, що Ребров тягнутиме Ярмоленка у склад. Ось вам і весь професіоналізм».

Леоненко вважає, що Циганков наразі сильніше за Ярмоленка, якому час йти зі збірної України.

«Я б звісно Циганкова поставив. Він в останніх матчах був краще і не через те, що віддав гольовий пас Довбику, а оскільки Ярмоленку дійсно час йти зі збірної.

Деякі футболісти не розуміють, що вже пора закінчувати. Треба їм помучити й себе і всіх. Коли футболіст розумний, то він йде і залишає місце молодим, але це все рекорди», – сказав Леоненко у власному телеграм-каналі.

  • Ярмоленко провів за збірну України 114 матчів та забив 45 голів. Щоб стати найкращим бомбардиром в історії команди 33-річному капітану потрібно забити ще чотири голи, перевершивши досягнення Андрія Шевченка (48 голів).
  • Циганков зіграв за збірну України 47 ігор та забив 11 голів.
  • Леоненко грав за київське Динамо з 1992 по 1997 рік. На рахунку екснападника киян шість голів за збірну України в 14 матчах.