П'ятиразовий чемпіон? Джерело назвало п’ять причин, чому Арсенал Зінченка буде на вершині АПЛ

Переглядів 449
Артем Жилінський Артем Жилінський
3 голоси
П'ятиразовий чемпіон? Джерело назвало п’ять причин, чому Арсенал Зінченка буде на вершині АПЛ
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Німецький Kicker сповнений впевненості, що вперше з сезону 2003/04 чемпіонство Англії дістанеться Арсеналу. Видання наводить п'ять причин такого висновку.

1. Збалансована лінія атаки

Незважаючи на те, що головної зірки нападу «канонірів», Габріеля Жезуса, не буде ще кілька місяців, Арсенал легко компенсує втрату. Насправді найкращий бомбардир лондонців у нинішньому чемпіонаті зовсім не він, а плеймейкер Мартін Едегор (6 голів). 

2. Невелике навантаження на гравців на ЧС-2022

На відміну від інших клубів з гравців основи Арсеналу, лише англієць Сака дістався чвертьфіналу ЧС-2022. Джака також вибув «вчасно» зі Швейцарією (до 1/8 фіналу). Інші виконавці «канонірів», такі як Мартінеллі (Бразилія) чи Саліба (Франція), були лише в запасі, а, наприклад, Едегора чи Габріеля просто не було в Катарі.

3. Впевнений набір очок у матчах із середнякам

Набір очок у цих іграх – відмінна риса команд-чемпіонів. Деякий час в Арсеналу таких якостей не було, але в нинішньому сезоні достатньо згадати вкрай потрібні перемоги над Кристал Пеласом (2:0), Фулхемом (2:1 з камбеком), Астон Віллою (2:1) та Брентфордом (3:0).

4. Успіх у поєдинках із топ-клубами

Останніми роками Арсенал нерідко показував хороші результати, але поки справа не доходила до зустрічей з командами з топ-шістки. Цього сезону, незважаючи на поразку від Манчестер Юнайтед (1:3), далі були перемоги над Тоттенхемом (3:1), Ліверпулем (3:2) і Челсі (1:0)

5. Якісна оборона

За останні п'ять сезонів Прем'єр-ліги команда чотири рази чемпіоном ставала команда, яка пропустила найменше м'ячів, чи то Манчестер Сіті, чи Ліверпуль. А вп'яте різниця була всього в один гол.

Таким чином, якщо дослухатися думки видання Kicker, Олександр Зінченко має хороші шанси стати п'ятикратним чемпіоном Англії. Нагадаємо, раніше українець чотири рази вигравав англійську першість із Манчестер Сіті.

X