Переможна серія Дніпра-1 та Шахтаря завершиться? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у середу?

Переглядів 5294
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
Переможна серія Дніпра-1 та Шахтаря завершиться? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у середу?
Андрій Тотовицький. Фото: Шахтар
Ексклюзивний анонс матчів 8-го туру Дніпро-1 ‒ Інгулець, Ворскла – Рух, Металіст 1925 – Минай та Шахтар – Колос спеціально для вас на «УФ».

19-го жовтня відбудеться чотири поєдинки 8-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Дніпро-1 ‒ Інгулець, Ворскла – Рух, Металіст 1925 – Минай та Шахтар – Колос. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Дніпро-1 – Інгулець

19 жовтня. 13:00. м. Ужгород. Стадіон “Авангард”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

19-го жовтня пройдуть аж чотири матчі 8-го туру УПЛ. Одним із поєдинків буде двобій між Дніпром-1 та Інгульцем ‒ яскраве протистояння лідера і аутсайдера. 

Дніпряни продовжують свою переможну ходу в чемпіонаті України. У команди Олександра Кучера шість перемог і відповідно 18 очок. Це дозволяє Дніпру-1 очолювати турнірну таблицю УПЛ. Перед початком 8-го туру Дніпро-1 випереджає донецький Шахтар на два очки. І в обох команд є по матчу в запасі. 

Завдяки тому, що “гірники” в першому турі зіграли внічию з харківським Металістом 1925, дніпровська команда знаходиться на першому місці. Однак “суха” серія Макса Валефа в УПЛ перервалась в грі проти Руха. Бразильський воротар пропустив два м’ячі від “жовто-чорних”. Олексій Довгий та Бренер Таллес відзначились по голу. Проте два пропущених м’ячі не завадило дніпрянам здобути перемогу з рахунком 3:2. Перемога була вирвана на 95-ій хвилині завдяки голу Сергія Логінова. 

Слід додати, що Рух догравав матч у дев’ятьох, адже з поля були вилучені Віталій Роман і Денис Слюсар. Безумовно, це допомогло команді Кучера вирвати три очки у цій зустрічі. Якби команди догравали у рівних складах, то цілком реально, що дніпряни би втратили очки в цьому матчі. 

Ще минулий поєдинок запам’ятався двома ситуаціями. Перша – всі легіонери, крім Макса Валефа та Габріеля Гомеса, відмовилися їхати до Львова через ракетні обстріли. Такі гравці, як Домінго Бланко, Фарес Балулі, Яніс Хамаш і Габріел Бусанелло пропустили недільний матч. Проти Інгульця дніпряни зіграють в Ужгороді. Можливо, у цьому поєдинку ми вже побачимо їх на полі. 

Друга надзвичайна ситуація сталась після матчу – бійка між генеральними директорами Руху та Дніпра-1. Ігор Дедишин і Євген Красніков щось не поділили та влаштували розбірки на футбольному полі. На сайті Fanday.net вийшло інтерв’ю з Євгеном Красніковим, де він розповів, що саме сталося між ним і Дедишиним.  

Дніпро-1 залишається лідером чемпіонату, у них найбільше забитих голів – 16 і найменше пропущено – 2. Такі статистичні дані перед 8-им туром. 

В Інгульця ситуація дуже погана. Перед початком 8-го туру вони є одними з трьох команд, які ще не перемагали в цьому сезоні (інші ‒ це Кривбас і Чорноморець). Інгулець тричі поступився та ще три рази зіграв внічию. Відповідно у команди три очки та вона йде у зоні перехідних матчів. 

На вихідних клуб із Петрового відпочивав, тому що свій матч 7-го туру зіграли ще 25-го серпня проти Олександрії. А після протистояння з Дніпром-1 у Інгульця два поспіль матчі з прямим конкурентами: з Кривбасом і Рухом. Об’єктивно взяти очки буде легше з криворізькою та львівською командою, ніж з Дніпром-1, який ще не програвав у цьому сезоні в УПЛ.

Історія зустрічей – 8: +3, =3, -2; 12:11

Майбутній герой матчу – Євген Красніков

Цікаво, чи буде на цьому матчі президент футбольного клубу Інгулець Олександр Поворознюк, тому що Євген Красніков буде точно. Ба більше, чомусь він у кожному поєдинку сидить на тренерській лаві поруч з Кучером… Так ось, якщо Поворознюк буде на матчі, то чи повториться «файт», як було з Дедишиним. Цікаво було би подивитися на цей “махач”. 

Прогноз на гру: Дніпро-1 заб’є гол у першому таймі  – 1.56

Дніпро-1 є абсолютним фаворитом цього протистояння, та на їхню перемогу дають дуже маленький коефіцієнт – 1.40. Мені подобається ставка, що Дніпро-1 заб’є гол у першому таймі. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.56 на таку подію. 

Ворскла – Рух

19 жовтня. 13:00. м. Минай. Стадіон “Минай”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Віталій Роман та Денис Слюсар (обидва – Рух)

Здавалося, що полтавська Ворскла тільки-но набрала хід, але в минулому матчі команда Віктора Скрипника “дала в штангу”. Полтавці поступились харківському Металісту з рахунком 2:3. Після двох перемог поспіль, де ворскляни вдало реалізовували свої моменти, щось пішло не так. 

Знову повернулися проблеми, які були в стартових турах. Найголовніша з них – жахлива гра в обороні. Три пропущених м’ячі за 12 хвилин. Один наприкінці першого тайму, а два інших на старті другої половини зустрічі. Звичайно, можна сказати, що гол в роздягальню психологічно зламав Ворсклу, але суперником був харківський Металіст, а не мадридський Реал. Тому тут все просто: банальні помилки в обороні і в підсумку вже четверта поразка у семи турах. Ворскла – одна з найбільш нестабільних команд УПЛ в цьому сезоні. 

Рух у минулому турі ледве не створив другу сенсацію в цьому сезоні. Перша була, коли рухівці здобули перемогу над луганською Зорею, яка на той момент ще не програвала. А друга могла трапитися цієї неділі, коли “жовто-чорні” протистояли непереможному Дніпру-1. Команда Леоніда Кучука двічі виходила вперед по ходу зустрічі. Ключовий момент матчу трапився на 58-ій хвилині, коли за рахунку 2:1 на користь Руху другу жовту картку отримав захисник рухівців Віталій Роман. Він був вилучений з поля та привіз на власні ворота небезпечний штрафний удар. Завдяки цьому “стандарту” Дніпро-1 зрівняв рахунок у матчі. Олександр Піхальонок виконав класний навіс, а Олексій Гуцуляк влучно пробив головою. 

Ще більше проблем Кучуку та його підопічним додалося через 20 хвилин, коли друге попередження отримав Денис Слюсар і Рух догравав в дев’ятьох. Вони вже не думали про атаку, а намагалися лише втримати нічию, але їм це не вдалося, тому що на останній компенсованій хвилині часу Сергій Логінов приніс перемогу Дніпру-1. Тому сенсації в неділю не трапилося, а Рух залишився без двох захисників на гру проти Ворскли. 

У “жовто-чорних” лише одна перемога в цьому сезоні, ще одна нічия та п’ять поразок. Результати не вражають, але наступні матчі Рух проведе проти більш-менш рівних суперників і саме в таких поєдинках рухівці можуть взяти очки. Однак в цьому сезоні УПЛ непередбачувана, тому може бути різне.   

Станом на 17-те жовтня Ворскла пропустила 12 голів у цьому сезоні, більше лише в Зорі (13), Металіста (13) та Руху (14). У восьмому турі все може змінитися, але я впевнений, що нас очікує результативний поєдинок між Ворсклою і Рухом. Віктор Скрипник чудово розуміє, що проти рухівців треба брати три очки і з першої хвилини полтавці будуть тиснути на ворота Юрія Паньківа.

Історія зустрічей – 4: +2, =2, -0; 8:3

Майбутній герой матчу – Бренер Таллес

Перед восьмим туром найкращим бомбардиром УПЛ в цьому сезоні є Артем Довбик, у нього шість голів. По п’ять забитих м’ячів у Максима Прядуна та Бренера Таллеса. Саме завдяки хет-трику бразильця Рух здобув єдину перемогу в цьому сезоні. Бразилець справді в порядку та демонструє хорошу гру. В матчі проти Ворскли буде важливе не стільки атака, як надійна гра в обороні. Проте голи забиває саме напад команди. І Таллес може стати героєм матчу для Руха, якщо буде реалізовувати свої нагоди. До речі, ось ексклюзивне інтерв’ю Таллеса для сайту «УФ» ‒ ми визнали його найкращим гравцем вересня в УПЛ.

Прогноз на гру: Ворскла – Рух – П1  – 2.00

Ворскла знаходиться в серединці турнірної таблиці, але це не ті результати, які влаштовують полтавську команду. Все-таки полтавці хочуть боротися за єврокубки, бодай за Лігу конференцій. Від п’ятого місця, яке дозволяє грати в ЛК, перед восьмим туром їх відділяє всього лише чотири очки. Все ще досі в руках Віктора Скрипника та його футболістів. Просто потрібно перемагати у виграшних матчах. Поєдинок з Рухом є саме таким. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 2.00 на те, що Ворскла переможе Рух. 

Металіст 1925 – Минай

19 жовтня. 15:00. м. Ковалівка. Стадіон “Колос”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Ярослав Мартинюк (Металіст 1925)

Харківський Металіст 1925 в цьому сезоні поступився лише одного разу – Дніпру-1. Тричі харків’яни зіграли внічию та ще два рази перемагали. Однак у минулому турі команда Валерія Кривенцова швидше втратила два очки, ніж здобула одне. 

Їхнім суперником був ФК Львів і цей матч завершився результативною нічиєю 2:2. Металіст 1925 двічі виходив вперед у цьому матчі, але перемогу втримати так і не вдалося. А наприкінці зустрічі досвідчений Ярослав Мартинюк був вилучений з поля та його команда останні хвилини догравала вже вдесятьох. Перше попередження хавбек отримав ще на 14-ій хвилині, а друге вже на 88-ій. Цікаве поєднання хвилин, на яких Мартинюк отримав жовті картки. Футбольні фанати зрозуміють. 

Крім вилучення, Ярослав ще відзначився забитим м’ячем з пенальті, заробленого ним же ще на п’ятій хвилині. Проте вже через три хвилини харків’яни пропустили. Згодом на 22-ій хвилині Ростислав Русин вивів Металіст 1925 вперед. І команда Кривенцова тривалий час тримала свою перевагу в один гол над суперником. Проте все зламалося на 65-ій хвилині, коли Микита Безуглий відзначився автоголом і після того глядачі більше голів не побачили. Тому харківська команда втратила три очки там, де цього робити взагалі не потрібно було. 

Закарпатський Минай в минулому турі протистояв рівненському Вересу та зуміли з лідерами чемпіонату зіграти внічию 1:1. Олег Вишневський приніс минайцям один бал у цьому протистоянню. Взагалі команда Шарана часто грає нічиї в цьому сезоні. За сім турів Минай тричі грав внічию. Такий самий показник перед восьмим туром у Кривбасу, Інгульця та Металіста 1925. Тому можна спрогнозувати, що дуель харківської та закарпатської команди завершиться нічийним результатом. 

У закарпатців дуже важкий календар попереду. Підопічних Шарана після гри з Металістом 1925 очікують три непростих матчі, проти: Шахтаря, Ворскли та Дніпра-1. Виграти не виграють, але в когось Минай очки забрати може. Найбільш вірогідно, що у полтавців, адже їх здорово лихоманить цього сезону. Гра з Металістом 1925 теж буде складною для футболістів Минаю. Попри втрату основного півзахисника Ярослава Мартинюка, харків’яни все одно на папері виглядають сильнішими, ніж Минай.    

Історія зустрічей – 3: +1, =0, -2; 3:4

Майбутній герой матчу – Ростислав Русин

26-річний півзахисник Металіста 1925 є одним із лідерів команди в цьому сезоні. Хавбек забиває в двох останніх матчах і з кожною грою все більше завойовує довіру від тренерського штабу. Немає сумнівів, що Русин вийде на Минай. Можливо, саме його влучний удар принесе перемогу харків’янам. Якби не автогол Безуглого в минулому турі, то його постріл приніс би перемогу вже вдруге поспіль. Думаю, що Кривенцов покладає великі надії та сподівання на ексгравця Руху. 

Прогноз на гру: Металіст 1925 – Минай – ТБ 2.5 – 2.10

На двох команди забили лише 12 голів у цьому сезоні. Обидва колективи не є надто результативними і багато м’ячів не забивають. Однак в очному протистоянню все може змінитися. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 2.10 на те, що в матчі буде забито мінімум три голи. Чому б і ні? Металіст 1925 точно прагнутиме реабілітуватися за нічию в минулому турі, а Минай вміє грати на контратаках. Очікуємо красивий та видовищний футбол. 

Шахтар – Колос

19 жовтня. 17:00. м. Львів. Стадіон “Арена Львів”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Вадим Мілько (Колос)

Заключний матч 8-го туру УПЛ в середу відбудеться у Львові, де донецький Шахтар зіграє проти ковалівського Колоса. Безсумнівно, що це центральний матч 8-го туру, адже в очному протистоянні зустрічаються два лідери чемпіонату. Донеччани в неділю без особливих проблем розібрались із київським Динамо і здобули перемогу з рахунком 3:1. Загалом у цьому сезоні в УПЛ Шахтар ще не програвав. Єдина втрата очок – нічия з Металістом 1925 у першому турі. Далі були перемоги над Кривбасом, Рухом, Чорноморцем, Металістом і Динамо. Тепер на черзі Колос, але тут донеччанам не буде так просто, як у попередніх поєдинках. 

Ковалівці йдуть в когорті лідерів і програли в цьому сезоні лише одного разу. Доволі сенсаційно Колос поступився харківському Металісту 1925. Слід додати, що ця поразка заслужена, тому що клуб з Ковалівки не показав абсолютно нічого в цьому поєдинку, граючи з 23-ої хвилини в більшості. 

Після цього матчу Колос зіграв внічию з Інгульцем. Тому команда Ярослава Вишняка вже дві гри не може перемогти. Можливо, вони би перервали свою невдалу серію у 7-му турі. Проте їхня зустріч із луганською Зорею не відбулася з міркувань безпеки. Матч перенесли на невизначений термін і Колос на вихідних відпочивав, спокійно готуючись до дуелі з Шахтарем. 

Матчі ковалівців у цьому сезоні не є результативними. Більше, ніж два голи в їхніх поєдинках не забивається. А різниця забитих-пропущених у Колоса – 5:3. Наприклад, у Шахтаря – 13:3. 

Після матчу проти Колоса на “гірників” очікує поєдинок з Минаєм, а вже після дуелі із закарпатцями – гра проти Селтіка в Лізі чемпіонів, яка буде вирішувати багато. Якщо донеччани не програють у Глазго, то вони гарантують собі євровесну. Тому, можливо, в матчі з Минаєм ми побачимо ротацію, однак на Колос повинна виходити основа. Адже ковалівці можуть покарати за недооцінку. 

Ярослав Вишняк не зможе розраховувати на свого капітана в матчі проти “гірників”. Вадим Мілько вже назбирав чотири жовті картки в цьому сезоні та згідно регламенту тепер повинен пропустити один матч. Цікаво, що четверте попередження хавбек отримав на 90-ій хвилині поєдинку з Інгульцем за рахунку 0:0. Зовсім не обов’язкова жовта і тепер Мілько спостерігатиме за грою Колоса проти Шахтаря з чудових трибун “Арени Львів”. 

У Ігоря Йовічевича немає дискваліфікованих гравців, але є травмовані. Зокрема, Віктор Корнієнко не зіграє точно. Лівий захисник повернеться на поле вже в новому році. Але це не нова втрата для Шахтаря, тому нічого страшного немає. Під питанням участь у грі Мар’яна Шведа, який в останніх двох матчах не потрапив у заявку на гру. Швед був відсутній у варшавському поєдинку проти мадридського Реалу та у львівському проти київського Динамо. Чи потрапить він у заявку на Колос – відомо лише Йовічевичу. 

Історія зустрічей – 9: +7, =2 -0; 22:6

Майбутній герой матчу – Андрій Тотовицький

Андрій вже відновився від свого ушкодження, яке отримав ще в матчі першого туру проти Металіста 1925. На поєдинок проти Динамо Тотовицький був у заявці, але на поле так і не вийшов. Чудовий шанс повернутися на поле Андрій матиме в середу, ще й у матчі проти своєї колишньої команди. Нагадаємо, що взимку Тотовицький перейшов з чернігівської Десни саме у ковалівський Колос, але через початок повномасштабної війни, так і не встиг дебютувати у футболці цього клубу. Тому сподіваємось, що Тото повернеться саме в матчі проти Колоса і покаже себе у всій красі. 

Прогноз на гру: Гол Олександра Зубкова – 2.30

На цей матч я обрав ось таку цікаву та нестандартну ставку. Олександр Зубков в останніх чотирьох матчах не йде з поля без забитого м’яча. Вінгер Шахтаря зараз перебуває у хорошій формі, чому б йому не продовжити власну серію у середу. Букмекерська контора Favbet дає привабливий коефіцієнт на те, що Олександр Зубков відзначиться голом у матчі проти Колоса – 2.30. 

X