«Перестрілка з росіянами тривала прямо на вулиці»: брат ексгравця Металіста – про перші дні війни

Переглядів 1607
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Перестрілка з росіянами тривала прямо на вулиці»: брат ексгравця Металіста – про перші дні війни
Юрій Мизюк. Фото: Google
Новачок друголігового Тростянця, захисник Юрій Мизюк, розповів про моторошні події, які пережив під час активних бойових дій на рідній Харківщині.

Юрій Мизюк в розлогому, ексклюзивному інтерв'ю для «Українського футболу», поділився страшними подробицями березня 2022 року, який він провів під кулями російських окупантів на Харківщині.

«Перші два тижні війни я просидів у ванній харківської квартири. Потім вдалося виїхати до батьків в Ізомське. Місяць потому почали підозрювати, що росіяни зайдуть. Перестрілка з росіянами тривала прямо на вулиці. Ми з батьками ховалися у погребі.

Батько на машині відвіз мене в сусіднє село до родичів та повернувся назад. За декілька годин наше село потрапило під окупацію. Близько місяця ми не знали, що з батьками».

Покинувши рідну Харківщину Мизюк деякий час жив на Черкащині.

«Працювали різноробами в одного фермера. Мешкали у підвалі гаражу. Тітка з дядьком знайшли прихисток у Веселому Куті на Черкащині. Я туди поїхав та вперше за два місяці побачив, як діти грають у футбол.

Півтора місяці я грав у футбол з дітьми босоніж, а потім дізнався, що у Тальному є команда, яка грає на область. Поїхав туди на перегляд, я там сподобався. Так і відбувся мій камбек у футбол», – розповів Мизюк.

  • Тростянець у першому турі Другої ліги поступився вдома запорізькому Металургу-2 (0:1).
  • Юрій Мизюк провів цей поєдинок на лаві запасних.