Перша серія пенальті на Чемпіонаті світу: Хорватія виявилася психологічно стійкішою за Японію

Переглядів 3111
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Перша серія пенальті на Чемпіонаті світу: Хорватія виявилася психологічно стійкішою за Японію
Хорватія. Фото: ФІФА
Збірна Хорватії зуміла відігратися у матчі 1/8 фіналу проти Японії (1:1), а потім обіграти азіатську команду у серії післяматчевих пенальті (3:1).

Незважаючи на той факт, що явними фаворитами в цьому поєдинку були хорвати, гостро на початку поєдинку виступала збірна Японії. Вже на третій хвилині азійська команда мала чудовий шанс вийти вперед. Шого Танігучі пробивав головою зі штрафного майданчика, але м'яч після його удару пройшов біля лівої штанги воріт хорватів.

Збірна Хорватії відповіла через п'ять хвилин. Іван Перишич наздогнав м'яч у штрафному майданчику і сильно пробив у лівий кут, але голкіпер японців зумів пальцями переправити м'яч на кутовий.

Перед свистком на перерву японцям удалося вийти вперед. Дайзен Маєда підібрав м'яч у штрафному майданчику і переграв воротаря ударом низом по центру.

Відновити паритет у рахунку збірна Хорватії зуміла на 56 хвилині. Іван Перишич виявився першим на м'ячі та ударом головою відправив м'яч у правий нижній кут воріт.

У середині другого тайму Лука Модріч пробив у напрямку лівої дев'ятки, і вже навіть почав відзначати взяття воріт, але голкіпер японців востаннє врятував свої ворота.

За 90 хвилин команди так і не змогли визначити переможця зустрічі, тому далі пішли два додаткові тайми.

Голи цього матчу можна переглянути в Телеграм каналі Fanday.net.

Перед закінченням другого екстра-тайму хорвати могли вирвати перемогу у цьому поєдинку. Ловро Маєр зі штрафного майданчика закрутив м'яч у лівий кут воріт, але йому трохи не вистачило для взяття воріт.

У серії пенальті японські гравці тричі не зуміли пробити голкіпера хорватського, а ось збірна Хорватії промахнулася лише один раз.

На наступній стадії Хорватія зіграє проти переможця пари Бразилія – Південна Корея.