«Підписання Мудрика – гарний приклад цьому»: легенда Арсеналу виніс вирок трансферу українця в Челсі

Переглядів 7589
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
5 голосів
«Підписання Мудрика – гарний приклад цьому»: легенда Арсеналу виніс вирок трансферу українця в Челсі
Михайло Мудрик та Алан Сміт. Колаж: «Український футбол»
Легенда Арсеналу Алан Сміт розкритикував трансферну політику Челсі на прикладі вінгера збірної України Михайла Мудрика. Він назвав причину, чому українець перейшов до стану синіх.

Екснападник лондонського Арсеналу Алан Сміт поділився думкою щодо трансферної політики Челсі минулого сезону, привівши в приклад підписання Михайла Мудрика.

«Це був такий безсистемний підхід до підписання гравців. Вони діяли дуже розсіяно. Я не думаю, що в минулому сезоні в їхніх трансферах була якась методичність.

Підписання Мудрика – гарний приклад цьому. Арсенал був зацікавлений, і вони [Челсі] думали, що відщепнуть його у своїх лондонських суперників», – сказав Сміт для Gambling Zone.

  • Нагадаємо, що український футболіст перейшов до складу синіх у січні цього року із Шахтаря за рекордну для клубів УПЛ суму в 100 мільйонів євро разом із бонусами.
  • За півсезону у Лондоні Мудрик провів 17 матчів, в яких не зумів забити жодного голу, проте віддав дві результативні передачі.
  • Контракт вінгера із Челсі розрахований до 2031 року.
  • Нещодавно Михайло став другим гравцем минулого сезону Ліги чемпіонів за показником швидкості.
  • У першому турі АПЛ сезону 2023-24 лондонці під керівництвом Маурісіо Почеттіно зіграють вдома проти Ліверпуля. Гра пройде 13 серпня.
  • Сміт виступав за Арсенал з 1987-го по 1995 роки, після чого закінчив кар'єру. У складі «канонирів» він зіграв 306 матчів, в яких забив 101 гол та віддав 18 асистів.
  • Форвард двічі ставав найкращим бомбардиром сезону у чемпіонаті Англії (88-89, 90-91). Також двічі ставав чемпіоном (1989, 1991), одного разу володарем Кубку Англії (1993) і Кубка англійської Ліги (1993). Ще два рази він виграв Суперкубок Англії (1991, 1992).