Погано, що господарям не вдалося забити

Переглядів 192
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Олександр КОСИРІН, екс-гравець «Чорноморця» та збірної України

КЛАС «ШАХТАРЯ» ВИЩИЙ

Центральний матч туру між «Чорноморцем» і «Шахтарем» сподобався, адже обидві команди провели сильний поєдинок, напруга відчувалася впродовж 90 хвилин, і до самого фінального свистка не було відомо, хто переможе. Приємно, що «моряки» професійно значно виросли за ці два сезони, адже наразі гра не проходила в одні ворота, відтак не закінчилася, скажімо, з рахунком 0:2 чи 0:3. Тому за цим поєдинком справді було приємно спостерігати.

Одверто кажучи, рахунок 0:1 не відображає всього, що відбувалося на полі. Наприклад, одесити мали щонайменше забивати, однак, знаєте, як буває у футболі: колись їм пощастило на 92 хвилині, а сьогодні пані Фортуна їм не усміхнулася. Антонов кілька разів просто зглянувся над П’ятовим. Погано, що господарям не вдалося забити, можливо, матч би пішов за зовсім іншим сценарієм. Але тим футбол і чудовий, що дуже тяжко в зустрічах такого рангу передбачити результат. Та, попри все, клас «Шахтаря» вищий. Тут нічого не вдієш.

Гадаю, якби навіть підопічним Григорчука вдалося додати, «помаранчево-чорні» відповіли би тією ж монетою. Хлопці Луческу грали, прикладаючи для перемоги рівно стільки зусиль, скільки для цього було потрібно. Міг би порівняти звітну зустріч із матчем Україна — Франція, коли в першому матчі наші футболісти виклалися максимально, проте у Франції вже на повні оберти діяли «галльські півні». І, як ми побачили, «синьо-жовтим» не залишили жодних шансів, перегравши їх у кожному компоненті. Те ж саме й тут: донеччани за необхідності могли додати, тоді би «синьо-чорним» було би ще тяжче.

Дуже дивно було спостерігати за діями центральних захисників «Чорноморця», адже надати стільки моментів супернику, причому практично з однієї й тієї ж позиції — неприпустимо. Не знаю, чим там займався Бергер із Фонтанелло, але так грати не можна! Так, це — «Шахтар», чемпіон України, однак, гадаю, Роман Григорчук має зробити певні висновки, щоби в майбутньому його захисники діяли сконцентрованіше та уважніше. Адріано тричі пробивав із одного й того ж місця! Невже не можна було щось із цим вдіяти?

«МОРЯКИ» ЗАЛИШИЛИ ЗАПАЛ НА ПСВ

Єврокубковий похід «моряків» вражає, адже лицем у багнюці в дебютному для себе сезоні вони не опинилися, й гідно представляють нашу країну на міжнародній арені. Для того, щоби потрапити у весняну частину змагань, «Чорноморцю» необхідно було вирішувати всі питання раніше й не відкладати все на заключний поєдинок. ПСВ наразі вкомплектований молодими футболістами, але вони грають удома, перед рідними вболівальниками, відтак перемогти їх буде значно складніше. Гадаю, десь «моряки» все ж берегли себе в матчі з «гірниками», розуміючи, наскільки важливо підійти в повній бойовій готовності до ейндховенського бар’єру. Помітно було, що й підопічні Луческу грали в економ-режимі, намагаючись якомога більше зберегти сил на «Манчестер Юнайтед». Дуже хотілося, щоби Одеса побачила Лігу Європи ще й весною, адже й вболівальники, й футболісти на це цілком заслужили.