Полісся здобуло вольову перемогу над аутсайдером УПЛ: тріумф над Минаєм вивів команду Калитвинцева до топ-3 УПЛ

Переглядів 2796
Артем Жилінський Артем Жилінський
3 голоси
Полісся здобуло вольову перемогу над аутсайдером УПЛ: тріумф над Минаєм вивів команду Калитвинцева до топ-3 УПЛ
Полісся - Минай. Фото: УПЛ
У матчі восьмого туру Української Прем'єр-ліги житомирське Полісся приймало ужгородський Минай. Поєдинок закінчився перемогою господарів із рахунком 2:1.
  • Минай жодного разу не зумів перемогти своїх суперників, протягом восьми турів.
  • Полісся тільки перемагало або поступалося в цьому чемпіонаті. Команда Калитвинцева ще не грала в нічию.  

Полісся повело у рахунку в середині першого тайму. Будківський відзначився забитим м'ячем, однак система ВАР скасував взяття воріт через офсайд, в який потрапив Макуана.

На 39-й хвилині аутсайдер неочікувано вийшов вперед. Третій поспіль кутовий у виконанні Миная завершився голом. Твердохліб після відскоку завдав удару з лінії воротарського майданчика і пробив Бойка.

Полісся могло відігратися ще в першому таймі. Команда Калитвинцева заробила пенальті. Однак Василь Грицук його не реалізував. На перерву команди пішли за переваги гостей.

По перерві Полісся дотиснуло свого опонента і зуміло відігратися. Аріелсон «черпаком» перекинув м'яч через захисників на Смолякова. Той пробив неоковирно, але м'яч перелетів через Бандуру та потрапив у ворота.

Господарі продовжували атакувати і таки домоглися свого на 83-й хвилині. Масована атака Полісся завершилася взяттям воріт. Спочатку Минай врятував Бандура, але потім Мустафаєв вдало зіграв на добиванні.

Фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Полісся.

Полісся — Минай — 2:1

Голи: Смоляков, 68, Мустафаєв, 83 – Твердохліб, 39.

23 вересня, 15:00. Житомир, стадіон «Полісся».

  • Наступний матч команда Калитвинцева проведе в рамках 1/8 фіналу Кубка України проти Дніпра-1. Поєдинок відбудеться 27 вересня.
  • Минай також наступну гру зіграє у кубковому змаганні і поїде в гості до першолігової Вікторії того ж самого числа.
  • Після цього поєдинку Полісся займає третю позицію із 15 балами в активі, а Минай має три пункти та перебуває на 16 позиції.