ПОТРІБЕН НАМ БЕРЕГ ТУРЕЦЬКИЙ…

Переглядів 180
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«УФ», посилаючись на офіційні джерела інформації, передає останні новини з таборів клубів вищого дивізіону

«Шахтар» на зборі в ОАЕ у суботу з мінімальною перевагою (1:0) переміг у контрольному матчі данський «Брондбю» — наприкінці матчу м’яч із штрафного забив Ярослав Ракицький. До речі, перед цим «гірники» з таким же рахунком переграли німецький «Айнтрахт». Зазначимо, що в першому таймі з данцями на вістрі атак діяв Антон Шиндер, після перерви — Луїс Адріано. Факундо Феррейри не було навіть у запасі. У неділю Мірча Луческу надав футболістам вільний час до обіду. У другій половині дня було заплановане теоретичне заняття. У понеділок донеччани провели спаринг із південнокорейським клубом «Пхохан Стілерс».

«Динамо» у суботу зранку прибуло в Іспанію, а вже ввечері футболісти та тренери вийшли на зелене поле Marbella Football Center, де поруч із динамівцями тренується й «Дніпро». Після розминки та відпрацювання технічних елементів Олег Блохін поділив футболістів на чотири команди, влаштовуючи міні-матчі на невеликого розміру полі. Поступатися ніхто не хотів. Тренер не раз заспокоював підо­пічних, просив вести коректну боротьбу й уникати грубої гри. Робити це було непросто, особливо коли одній з команд доводилося відіграватися. Найближчі дні збору не порадують киян різноманітністю. До 24 січня, коли відбудеться перший контрольний матч проти ФК «Баку», в розкладі команди заплановані по два тренування на день.

«Металіст» на зборі в ОАЕ в п’ятницю провів товариський матч із «Астаною» (Казахстан). Мирон Маркевич довірив місце на останньому рубежі Богдану Шусту, а також випустив резервістів — Олександра Азацького, якого, щоправда, вже на 33-й хвилині замінив досвідчений Олег Шелаєв, Олександра Нойка, Артема Радченка, а після перерви Олександра Андрієвського. Свій перший матч за харків’ян зіграв новачок Андрій Богданов. Ще в першому таймі казахстанці забили два м’ячі (на 3-й і 20-й хвилинах), а зразу після перерви (на 47-й хвилині) залишилися в меншості, але переможний рахунок — 2:0 — зуміли втримати.

«Дніпро» в п’ятницю провів двосторонку, в якій результативністю відзначились, насамперед, Роман Зозуля й Євген Коноплянка, а в суботу в гольф-клубі «Санта-Клара» футболісти бігали під час зливи. Розім’явшись, дніпряни подолали сім кілометрів пересіченою місцевістю. Розставлені таблички вказували тривалість чергового відрізка та швидкість, із якою його належало подолати. Воротарі займалися окремо зі своїм тренером Педро Харо. Тренування, не перериваючись ні на секунду, тривало майже годину, після чого гравці повернулися в готель. Тут вони зайнялися відновленням, а після обіду в команди був вільний час — дніпряни вперше отримали напіввихідний. У неділю підопічні Хуанде Рамоса провели спаринг із ФК «Баку», з яким розійшлися миром — 0:0.

«Чорноморець» у п’ятницю мав відпочинок, а наступного дня повернувся до звичайної тренувальної роботи. Сьогодні в розкладі футболістів «Чорноморця» було два теоретичних заняття, тренажерний зал, плавальний басейн і два тренування на полі. На сусідньому полі з-поміж інших працює й румунська «Університатя» (Клуж-Напока), з якою «моряки» зіграють товариський матч 21 січня. А недільного вечора підопічні Романа Григорчука помірялися силами з албанським «Кукесі». Кривдника донецького «Металурга» в Лізі Європи одесити здолали з крупним рахунком — 4:1. Голи в активі Олексія Гая, де Матоса, Павла Ребенка та Торніке Окріашвілі.

«Зоря» в Луганську проводить турнір «Допоможемо дітям разом». У неділю у фіналі зустрілися команди Лакі Ідахора та Павла Мягкова. У команді Ідахора грали також Сантіні, Любенович, Болі, Ігнатьєвич, Данило, Шунич. До команди Мягкова увійшли Шевченко, Луканов, Петряк, Бородай, Малишев. У підсумку, перемогли перші — 5:2. Голи в активі Ідахора, Шунича, Болі, Данило та Любеновича, а в їхніх опонентів — Петряка та Мягкова. На збір до Туреччини підопічні Юрія Вернидуба вирушать 22 січня, а перший спаринг — з «Шахтарем» із Караганди — проведуть 26-го числа.

«Ворскла» у суботу зіграла у суху нічию з казахстанським клубом «Ордабаси», а в неділю вранці відзначила Хрещення Господнє купанням у Середземному морі на берегах Туреччини. Цей день був наполовину вихідним, а для різноманітності тренери внесли родзинку й у сам робочий процес. Сформувавши вісім команд по три людини в кожній, провели експрес-турнір із тенісболу. Змагалися футболісти в двох групах за коловою системою, потім півфінали, відтак головний поєдинок дня, де зустрілися Сапай—Курилов—Пердута проти Матвєєва—Чеснакова—Маркоскі. У напруженому протистоянні перемогу здобула команда капітана Сапая, за що отримала головний приз — великий пакет шоколадних батончиків. Срібним призерам дістався трохи менший мішечок, і маленький пакетик шоколаду за третє місце забрали Міщенко, Бушман і Громов. У неділю приєднався до тренувань полтавців і екс-воротар «Динамо» Станіслав Богуш.

Донецький «Металург» працює в досить насиченому графіку. Щодня у футболістів ранкове заняття, відпочинок, а ввечері друге тренування. Після чого гравці ще відвідують тренажерний зал і відновлювальний комплекс, а також обов’язкові масажі. Так що все розписано, тож гравці знають, для чого це все необхідно виконувати. Не стала винятком і неділя. Відрадно, що приступив до роботи в загальній групі Василь Прийма. Чималу частину ранкового заняття було присвячено діям у захисті. Сергій Ташуєв був дуже уважний, за необхідності роблячи корективи. На завершення заняття польові футболісти пробили кілька серій: удари по воротах із-за меж штрафного. Бандура, Паньків і Яшков неабияк попрацювали. Найкращим снайпером став досвідчений капітан «синьо-білих» В’ячеслав Чечер.

«Іллічівець» продовжує підготовку до сезону в Ялті. У суботу команда Миколи Павлова в останній, четвертий, раз пробігла Царською стежиною довжиною 6 тисяч 711 метрів. Польові гравці повинні були подолати цю дистанцію не більше, ніж за 25 хвилин, а ось для воротарів показник був тривалішим на три хвилини. Для прикладу, торік довше всіх стежку подолав Костянтин Кравченко — 27,5 хвилин. Цього разу всі вклалися в задані тренерами нормативи. Попри прощання з цією дистанцією, говорити про зменшення навантажень не доводиться. Уже ввечері на команду чекав тест Купера (подолання максимальної дистанції за 12 хвилин). Ну а в неділю вранці гравці, а також практично весь тренерський штаб, дотримуючись християнської традиції свята Водохрещення, викупалися в морі.

«Волинь» до суботи готувалася на спортивних об’єктах Луцька, бігали кроси, плавали у басейні та займалися аеробікою. У неділю підо­пічні Віталія Кварцяного вирушили на збір у Туреччину. Тим часом команду посилив 21-річний центральний захисник Артем Шабанов із «Арсеналу». Зріст новачка — 188 см, вага — 79 кг.

«Карпати» зараз тренуються у Львові, а 21 січня вирушають до Туреччини на збір, який триватиме до 4 лютого.

«Севастополь» у неділю вирушив у Анталію. Для роботи на турецькому зборі Ангел Червенков узяв із собою 29 футболістів, серед яких п’ять гравців, що перебувають на перегляді, та їхні імена не розголошуються. Примітно, що до зборів першої команди залучені чотири футболісти молодіжного складу: Владислав Бибченко, Владислав Гевлич, Артем Недоля й Тарас Червонецький. Два тижні кримчани мешкатимуть у готелі Titanic Beach Lara. На 23 січня призначений перший контрольний матч із представником російської першої ліги — «Салют-Енергією» з Владивостока.

«Таврія» в п’ятницю прибула на збір до турецького Белека. У суботу команда працювала з маленькими м’ячами. Це необхідно для поліпшення координації та відчуття м’яча. Активну участь у заняттях брав і старший тренер Нікола Костов. Перший спаринг кримчан намічений на 23 січня з представником першого російського дивізіону — «Шинником».

Запорізький «Металург» до не­­ділі займався вдома. На Хрещення команда Олега Тарана отримала вихідний, а в понеділок вирушила до Туреччини на перший збір, на якому пробуде до 3 лютого.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X