«Потрібно, щоб усі були на висоті»: Артета назвав причини провалу Арсенала наприкінці сезону, натякнувши на проблеми Зінченка

Переглядів 6358
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Потрібно, щоб усі були на висоті»: Артета назвав причини провалу Арсенала наприкінці сезону, натякнувши на проблеми Зінченка
Олександр Зінченко та Мікель Артета. Фото: ФК Арсенал
Головний тренер лондонського Арсеналу Мікель Артета оцінив перспективи клубу наступного сезону англійської Прем'єр-ліги виграти титул чемпіонату Англії.

«Канонірам» не потрібно далеко ходити, щоб побачити, що може статися, якщо успіх не доповнюється інвестиціями в команду. Лише кілька сезонів тому їхні суперники з північного Лондона Тоттенхем теж претендував на титул чемпіона.

Однак, посівши друге місце у 2016 році з 86 очками, які цілком можуть зрівнятися з тими, що набере Арсенал цього сезону, «шпори» не змогли підвищити рівень свого складу на трансферному ринку.

Це втрачена можливість, за яку вони розплачуються досі, оскільки цього сезону їм не вдалося навіть пройти кваліфікацію Ліги Європи, пише англійське видання Football.london.

Арсенал прагне уникнути тієї ж долі, і Мікель Артета повідомив, що вже розробляються плани, щоб цього не сталося.

«Бути на висоті щодня», –  сказав він, коли його запитали, що потрібно зробити «канонірам», щоб уникнути прикладу Тоттенхема.

Фото: ФК Арсенал

Також наставник Арсенала поскаржився на часті травми своїх провідних гравців у цьому сезоні. Нагадаємо, що український захисник Олександр Зінченко пропустив багато матчів через часті травми. 

«Потрібно, щоб гравці були здорові, щоби конкурувати з найкращими командами АПЛ. А у вирішальний момент потрібно, щоб усі були на висоті – фізично, психологічно, щодо впевненості. Саме ці фактори зрештою сприяють тому, що команда перемагає чи не перемагає. Запас міцності мінімальний, і ми його маємо».

Арсенал уже почав планувати подальше оновлення складу цього літа. Граніт Джака повинен перейти у леверкузенський Баєр, у той час як готується пропозиція про купівлю Деклана Райса з Вест Хема.

«Каноніри» також зацікавлені у підписанні Мойсеса Кайседо і хотіли б придбати центрального захисника та нападника, оскільки Артета прагне конкурувати як у англійській Прем'єр-лізі, так і у Лізі чемпіонів.

26-річний Зінченко перейшов до Арсеналу з Манчестер Сіті в літнє трансферне вікно і провів за лондонську команду 33 матчі, в яких забив один м’яч і зробив дві результативні передачі.

Раніше Артета повідомив, що український захисник цього сезону вже не зіграє через чергову травму.

Манчестер Сіті лідирує у таблиці АПЛ, набравши 85 очок за підсумками 35 матчів. Арсенал має 81 бал у 36 іграх.