Повернення Юрченка. Репетиція перед Реалом: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в суботу?

Переглядів 417
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Повернення Юрченка. Репетиція перед Реалом: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в суботу?
Шахтар. Фото: Шахтар
Ексклюзивний анонс трьох матчів 5-го туру УПЛ ‒ спеціально для вас на «УФ».

1-го жовтня пройдуть три матчі 5-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує поєдинки Інгулець – Ворскла, Львів – Дніпро-1 та Металіст – Шахтар. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Інгулець – Ворскла

1 жовтня. 13:00. м. Київ. НТБ ім. В. Баннікова

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

У суботу програму ігрового дня в УПЛ відкриває матч двох аутсайдерів. Інгулець зустрінеться проти Ворскли. Ще у минулому сезоні це була би гра команди з єврокубкової зони проти аутсайдера. Але у Ворскли в новому сезоні справи йдуть кепсько. 

Полтавська команда провалила чотири стартових тури. Ворскляни зазнали поразок від Зорі, Вереса та Металіста 1925. І лише в четвертому турі зуміли зіграти внічию з Олександрією. У результаті, перед п’ятим туром, ми маємо 16 місце з одним набраним балом і з жахливою різницею забитих і пропущених: 4:8. Це найнижчий мінусовий показник голів серед усіх 16 команд (-4) станом на 29 вересня. 

На початку сезону полтавців очолив досвідчений тренер Віктор Скрипник, який грає у красивий, комбінаційний і найголовніше – атакувальний футбол. Проте у чотирьох турах фортуна повернулась до нього іншим боком. Важко сказати, що Ворскла погано виглядала в атаці, вона багато створювала, але реалізація бажає бути кращою. А ось у захисті ворсклян повна біда. З трансфером Василя Кравця ця ситуація почала виправлятися і це ми ще побачили у матчі з Олександрією, який закінчився нульовою нічиєю. 

Поки була пауза на збірні, Ворскла підписала відомого хавбека Владлена Юрченка із ФК Рига. Віктор Анатолійович працював з ним ще у луганській Зорі, де Юрченко був одним із лідерів. Тому цей трансфер однозначно плюс для Скрипника. Владлен є атакувальним півзахисником і сто відсотків він додасть конкуренції на цій позиції іншим гравцям Ворскли, як наприклад, Олександр Скляр, Еннур Тотре та інші. 

Деколи міжнародна пауза йде на користь клубам, у яких невдала серія матчів. Думаю, що в цьому випадку так буде і у Ворскли. Вони мають врешті-решт здобути перемогу. Фарт має посміхнутися ворсклянам, бо вони не заслужили на таке місце в турнірній таблиці. І суперник для цього ідеальний – Інгулець. А якщо Ворскла не переможе, тоді у власників полтавського клубу є два варіанти: сходити до церкви або задуматися, чи не помилилися вони з Скрипником…

Команда з Петрового прогнозовано не вражає на початку. У них за чотири стартових тури жодної перемоги, як і у Ворскли. Але якщо полтавцям просто не щастить і ніхто не сумнівається у тому, що Скрипник вміє давати результат, то в Інгульця ситуація, як у збірній України – немає ні гри, ні результату. Інгулець провів чотири тури з практично рівними суперниками. Вони поступились Олександрії та Минаю і зіграли внічию з Металістом і Чорноморцем. А наступні три тури проведуть з Ворсклою, Колосом і Дніпром-1. Здається, що у стартових чотирьох турах здобути бодай одну перемогу було простіше, ніж сподіватися обіграти злу Ворсклу та непереможні Колос і Дніпро-1. 

Інгулець теж підсилився під час паузи збірних. До клубу “Папи” перейшли: півзахисник Андрій Кухарук, який минулого сезону грав за Рух, але належить Маріуполю, форвард Данило Кравчук, орендований у тої ж Ворскли та ексворотар Карпат, Арсенала та Чорноморця – Роман Підківка. Доволі непогані трансфери. Побачимо, чи вдасться їм підсилити колектив з Петрового. Якщо вдасться, то точно не в матчі з Ворсклою. І ще під питанням участь Данила Кравчука у матчі, чи прописаний у орендному договорі пункт про те, що він не може брати участь у грі проти Ворскли.  

Історія зустрічей – 3: +0, =1, -2; 2:7

Майбутній герой матчу – Владлен Юрченко

За всієї поваги до Кухарука, Кравчука та Підківки, трансфер Юрченка у Ворсклу виглядає більш амбіційним, ніж ці три переходи в Інгулець. Владлен повинен рятувати Ворсклу від майбутньої боротьби за виживання і робити це він почне з матчу проти Інгульця. Вважаю, що в грі проти Інгульця він стане одним із ключових елементів успіху команди Скрипника. Не обов’язково у першому ж матчі оформляти дубль, достатньо буде однієї гольової передачі, яка зможе вирішити долю протистояння. Хто-хто, а Юрченко вміє здійснювати асисти. 

Прогноз на гру: Інгулець – Ворскла – П2 – 1.98

Міжнародна пауза сто відсотків мала піти на користь для Ворскли. У Віктора Скрипника було вдосталь часу, щоб проаналізувати помилки та серйозно поговорити з гравцями і налаштувати їх на наступні матчі. Поєдинок проти Інгульця – ідеальна можливість реабілітуватися за попередні чотири тури. Якщо Ворсклу прорве саме в цій зустрічі та не буде помилок у захисті, то мені навіть шкода Інгулець. Матч може завершитися розгромом. Favbet дає коефіцієнт 1.98 на перемогу Ворскли. Цю ставку я і обираю на суботнє протистояння.

Львів – Дніпро-1

1 жовтня. 15:00. м. Львів. Стадіон “СКІФ”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Михайло Шишка (Львів)

Поки українські клуби відпочивали, хтось проводив контрольні матчі, а ФК Львів і ФК Минай вирішили заповнити міжнародну паузу своїм перенесеним матчем із першого туру. Долю протистояння вирішив єдиний забитий м’яч на 90+2 хвилині. Автором голу став Олександр Васильєв. Львів’яни вирвали перемогу в Миная на виїзді. Це при тому, що з 40-ої хвилини “містяни” перебували в десятьох. На 37-ій хвилині Михайло Шишка отримав перше попередження від арбітра за доволі спірний фол на чужій половині поля. Вже через три хвилин Шишку нагородили другою жовтою карткою та гравець Львова був вимушений покинути поле. Тут вже чисте порушення правил від Михайла і заслужене вилучення. Не можна так кидатися в ноги супернику, якщо ти не граєш у м’яч. Цікаво те, що обидва фоли були приблизно на одному місці на футбольному полі. Таким чином, Шишка не допоможе у протистоянні з Дніпром-1. 

Це була перша перемога Львова за чотири тури. До того вони програли два матчі: Зорі та Динамо. І ще одного разу зіграли внічию з Кривбасом. Футбол Львова не вражає, попри перемогу над Минаєм. Про те, як розчарував закарпатський колектив, ми поговоримо у анонсі матчу Минай – Динамо. 

У гості до Львова завітає Дніпро-1, який в цьому сезоні, окрім того, що лише перемагає, ще й зберігає власні ворота “сухими”. Це єдина команда в УПЛ, яка ще досі не пропускала. Незважаючи на те, що у них на воротах Макс Валеф. Цей бразильський воротар показав себе у всій “красі” в матчах проти АЕКу (Ларнака) у раунді плей-оф до Ліги Європи. А в матчах УПЛ проти Динамо (3:0), Верес (2:0) та Металіста 1925 (3:0) воротам Валефа просто не загрожували. Оборона Дніпра-1 діяла дуже надійно, практично не давши можливостей суперникам. Лише п’ять ударів у площину воріт за три поєдинки в УПЛ отримав Макс Валеф. Тому якщо захист дніпрян зіграє добре, то свою “суху” серію бразилець матиме змогу продовжити. 

Загалом Дніпро-1 виглядає одним із претендентів на чемпіонство в цьому сезоні. Головне, щоб Кучер зумів правильно розділити сили на єврокубки та УПЛ. З-поміж усіх українських клубів, які зараз виступають на євроарені, найбільші шанси на єврокубкову весну має Дніпро-1. Попри те навіть, що Шахтар йде другим у групі Ліги чемпіонів. Головне для дніпрян – не втрачати очок у таких прохідних матчах, як зі Львовом.

Історія зустрічей – 8: +1, =0, -7; 9:20

Майбутній герой матчу – Макс Валеф

28-річний бразильський голкіпер Макс Валеф перейшов до Дніпра-1 у літнє міжсезоння і відразу став основним. І поки що в рамках УПЛ він свою команду не підводив, на відміну від єврокубкових матчів. У поєдинку з Львовом він має продовжити свою серію без пропущених голів і здобути четвертий “клін-шит” поспіль.

Прогноз на гру: Львів – Дніпро-1 – П2 перший тайм – 1.91

У Дніпра-1 вже 6-го жовтня буде важливий матч із Вадуцем у Лізі конференцій. Тому вважаю, що дніпряни постараються вирішити долю протистояння зі Львовом ще у першому таймі. Щоб вже у другій половині зустрічі спокійно думками готуватися на єврокубки. Favbet дає цікавий коефіцієнт на те, що Дніпро-1 переможе у першому таймі – 1.91. Дуже привабливо ‒ я обираю цей прогноз.

Металіст – Шахтар

1 жовтня. 17:00. м. Львів. Стадіон “Арена Львів”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Олександр Каплієнко (Металіст)

Закриває суботній ігровий день протистояння між харківським Металістом і донецьким Шахтарем. Обидві команди виглядають добре на початку сезону. 

Наприклад, “гірники” не програли ще жодного матчу, в них лише одна нічия у стартовому турі з Металістом 1925 і три поспіль перемоги над Кривбасом, Рухом і Чорноморцем. Однак у кожному з цих трьох матчів донеччани перемагали з мінімальною різницею в один гол. Зрозуміло, що це вже не той Шахтар, який виносив всіх в УПЛ 4:0 чи 5:0. Ігор Йовічевич з кожним матчем додає агресивності, майстерності та наполегливості. 

А тут ще й нового гравця підписали. До “помаранчево-чорних” перейшов лідер луганської Зорі Єгор Назарина. І це дуже вдалий трансфер! Назарина є опорним півзахисником, однак за потребі може зіграти і на позиції більш атакувального хавбека. Можливо, в ньому хорватський тренер розглядає заміну 33-річному Тарасу Степаненку, якому дуже важко дається графік два матчі по 90 хвилин на тиждень. Або Єгор буде грати трошки вище за Тараса замість когось із пари Бондаренко-Судаков. Але це навряд чи. Швидше за все, Степаненко буде з кожним матчем проводити менше часу на полі, а Назарина буде його заміною. У 25-річного хавбека є всі функції, щоб замінити Тараса. Однак у Назіка ще дуже хороший удар здалеку, краще бачення поля та красиві передачі. Степаненко переважає Єгора хіба що у досвіді та кращій оборонній грі. Зрештою, побачимо на кого буде робити ставку Йовічевич, але те, що Назарина підсилить Шахтар – це сто відсотків. 

Харків’яни не програвали до минулого туру. Металіст здобув перемогу над Рухом і Олександрією та одного разу зіграв внічию з Інгульцем. Однак у попередньому турі їхню безпрограшну серію перервав Колос. Плюс Металіста перед дуеллю з Шахтарем полягає в тому, що їм не треба грати в середу з Реалом. І вони зможуть викластись на всі 200 відсотків у грі з донеччанами. У той час, як Шахтар думками буде на “Сантьяго Бернабеу”.  І правда – матч з Реалом важливіший у рази. Проте, це не означає того, що Йовічевич буде нехтувати матчем з Металістом. Швидше за все, він зробить ставку на перший тайм. Якщо не вдасться виграти першу половину зустрічі, то вже по перерві ми побачимо щось схоже, як у грі з Рухом перед виїздом до Лейпцига. Спокійний футбол з мінімум моментів, якщо залетить, то добре, а якщо ні, то й нічия підійде. А якщо “Шахта” виграє перший тайм, то в другому проведе заміни і буде грати на контратаках, але вже без Мудрика і Шведа, яких будуть берегти на Реал. 

Проблем Металісту додає той факт, що їхній захисник Олександр Каплієнко не зіграє проти Шахтаря. Він отримав дві жовті картки у минулому турі проти Колоса та пропускатиме гру з донецькою командою. Кого-кого, а ключового захисника Олег Ратій перед поєдинком з Шахтарем втратити точно не хотів. Тепер керманичу харківського клубу треба буде ламати голову кого випускати зліва у захисті. Мар’ян Швед вже готовий розривати лівий фланг, хто би там не вийшов. А може вийти на лівий фланг оборони 31-річний Володимир Шопін, який у минулому сезоні провів сім матчів за Металіст. Ще один варіант – це Єгор Клименчук, який перейшов до Металіста на початку вересня. Це універсальний гравець, який окрім того, що може зіграти зліва в захисті, комфортно себе почуває на лівому фланзі півзахисту і трошки менш комфортно в центрі оборони. Кому надасть перевагу Ратій? Дізнаємось у суботу. 

Історія зустрічей – 86: +17, =20, -49; 76:165

Майбутній герой матчу – В’ячеслав Танковський

Танковський є вихованцем Шахтаря. У донецькому клубі він не отримав вдосталь шансів для того, щоб себе показати. Тому що на той час робилась ставка на легіонерів та лише одиниці українських футболістів виборювали собі місце в старті. Думаю, що В’ячеслав бажає довести насамперед керівництву Шахтарю, що даремно на нього не розраховували. Він буде дуже старатися і чудово знає нинішніх гравців “гірників”, їхні слабкі та сильні сторони. Тому за певних обставин Танковський може стати темною конячкою і принести позитивний результат Металісту.

Прогноз на гру: Металіст – Шахтар – П2 1 тайм – 1.89

Думаю, що Шахтар захоче вирішити долю матчу в першому таймі, щоб спокійно вже готуватися до Реалу по перерві. У поєдинку проти Руха перед грою з Лейпцигом вони хотіли все вирішити ще у першій половині зустрічі. Однак червона картка Мудрику та, як мінімум, одне стовідсоткове непризначене пенальті у ворота Руха завадило їм це зробити – але в другому таймі гол Коноплі вирішив долю протистояння. Вже у матчі з Металістом така тактика на гру мала би спрацювати. Favbet дає хороший коефіцієнт на те, що Шахтар виграє перший тайм – 1.89.

X